15 mistenkte timeshare-svindlere pågrepet på Gran Canaria

Politiet har arrestert de antatte lederne for en gjeng på Gran Canaria som er mistenkt for å ha svindlet over 150 timeshare-kunder fra flere land i Europa for over tre millioner euro. Nordmenn kan være blant de svindlede.

Rundt tre millioner euro ha blitt svindlet fra timesharekunder. Foto: Policia Nacional

Svindlerne tilbød å gjenkjøpe timeshare-avtaler fra timeshare-kunder, skriver politiet i en pressemelding i dag.

Opptil 8000 euro ble angivelig krevd inn i forskuddsbetaling for kostnader knyttet til overtakelsen av avtalene, men de mistenkte svindlerne skal ha beholdt pengene uten at timeshare-avtalene ble overtatt, og uten at kundene fikk noe som helst tilbake.

Hadde to callsenter på Gran Canaria

Over 150 klager fra ofrene for svindelen er kommet inn til politiet i denne saken. Kundene ble kontakt via to callsenter på Gran Canaria.

Flere nordmenn er rammet av denne typen svindel, ifølge Ragnar Wiik, leder i Forbruker Europa. 

Etterforskningen startet i mars. De 15 som er pågrepet er ifølge politiet toppledere i organisasjonen.

Kan være relatert til TV 2-sak

TV 2 Hjelper deg har hatt to innslag om svindel høsten 2013 og påsken 2014 der over 30 nordmenn angivelig har blitt svindlet på denne måten på Gran Canaria.

Programlederne jaktet på en mann med rogalandsdialekt som brukte falske navn og lurte nordmenn for hundretusener av kroner, men klarte ikke med absolutt sikkerhet å identifisere mannen.

Alt er rullet opp

Etterforskerne på Gran Canaria klarte å avsløre identiteten til flere av svindlerne, noe som førte til at hele den antatt kriminelle organisasjonen ble rullet opp.

Politiet opplyser til Canariajournalen.no at de fleste pågrepne har spansk statsborgerskap, men det er også noen personer fra Østerrike.

Husransakelser på de to callsentrene og i hjemmene til to av lederne har gitt beslag av et stort antall dokumenter med kontrakter, partnerskap og lister med navn på folk som er ringt opp.

I tillegg ble det lagt beslag på datautstyr og 11 426 euro i kontanter.

Forbruker Europa advarer på sine nettsider sterkt mot denne typen svindel, som er svært utbredt, ikke minst på Kanariøyene.