VG: Flere nordmenn arrestert i ferieklubbsaken

Åtte-ni nordmenn skal ha vært blant de over 70 som ble pågrepet på mistanke om svindel med feriereiser på Gran Canaria, skriver VG.no

De svindelmistenkte har angivelig kontor i en bygning like ved denne rundkjøring i sentrum av Arguineguin, Club Puerto Atlántico. Foto: Bjørn Bjervig

Alle de pågrepne er nå satt fri, ifølge NRK.no.

VG har snakket med en av de pågrepne nordmennene, som har sittet i varetektsfengslet i tre dager.

Han forteller til avisen at det var 7-8 andre nordmenn blant de som satt varetektsfengslet.

Over 20 nordmenn skal ha jobbet for selskapet som politiet etterforsker i vintersesongen.

Misfornøyde kunder

Saken dreier seg om påstått svindel der turister blir overtalt til å kjøpe dyre medlemskap i en ferieklubb hvor de blir lovet store rabatter på feriereiser og opphold.

Mange kunder har klaget på at de ikke får rabattene og produktene de er lovet.

Avvist i retten

Dommeren i saken har avvist dokumentasjon som politiet har lagt frem for retten etter husransakelsene som ble gjennomført fordi han mener bevisene ikke holder mål, og fordi normale prosedyrer for husransakelser ikke ble fulgt, skriver Canariasahora.com.

Dommeren peker på at kontraktene som er undertegnet mellom ferieklubbselskapet og kundene er så vagt utformet at det er vanskelig å slå fast om kundene er blitt villedet.

Etter det dommeren forstår, lover ferieklubbselskapet i kontraktene bare å jobbe hardt for å tilby de beste prisene på flyreiser og tjenester, og gi tilgang til en tidsbestemt periode i hoteller og ferieanlegg som ikke er tilgjengelige gjennom reisebyråer.

Lover hevn

Eieren av selskapet som politiet aksjonerte mot, Eugen Friedrich Kaiser, satt angivelig i varetekstfengsel i 72 timer. Nå lover han hevn, skriver Laprovincia.es.

Kaiser hevder at Alberto Garcia, direktør i Mindtimeshare Association, som står bak anmeldelsen, har utnyttet politiet for å fremme sine egne interesser.

Han påstår at Garcia jobber for timeshareselskap, og har som mål å ta knekken på Kaisers virksomhet.

Kaiser sier til Laprovincia.es at selskapet hans er skadet på grunn av oppmerksomheten saken har skapt, og at han vil gå mot Garcia med all sin kraft og alle sine penger.

Har fått flere klager

– Dette er ikke en svertekampanje fra en person. Vi har en lang rekke klager fra ofre over hele Europa, sier Alberto Garcia til Canariajournalen.

Opprinnelig la Mindtimeshare Association inn klager fra 60 personer. Nå er det ifølge Garcia mange flere, og mange av ofrene er villige til å avgi vitnemål i saken.

Garcia peker på at etterforskningen i saken fortsetter. Flere av de som ble arrestert og nå er satt fri, må melde seg for retten to ganger i måneden.

Mindtimeshare Association har tenkt å anke de delene som ble avvist av dommeren i saken.