Refser politiet for slett arbeid i ferieklubbsaken på Gran Canaria

Politiet gjorde for dårlig forarbeid før de gikk til  razzia, hevder dommeren som håndterer saken om mistenkt ferieklubbsvindel på Gran Canaria.

De mistenkte svindlerne skal ha hovedbase i Club Puerto Atlantico i Arguineguin. Arkivfoto

Dommeren skal i går ha fattet et vedtak som avviste politiets forespørsel om å gjennomføre ransakelser i kontorlokaler og private hjem i Arguineguin og Puerto Rico, skriver avisene Canariasahora.com og Laprovincia.es.

Det er domstolen i San Bartolome de Tirajana på Gran Canaria som har saken.

76 personer ble arrestert mandag og tirsdag sør på Gran Canaria på mistanke om svindel med salg av ferieprodukter som angivelig ikke innfrir det som blir lovet kundene.

Leverte anmodningen sent

Det nasjonale politiets spesialseksjon for narkotikalovbrudd og organisert kriminalitet, Udyco, står bak aksjonen.

Politiets anmodningen om ransakelse skal ha kommet fram til domstolene over seks timer etter at razziaen ble gjennomført.

Dommeren anfører at det for øyeblikket ikke foreligger tydelig nok bevis på at det foreligger kontraktsbrudd mellom de mistenkte selskapene og deres kunder, ifølge de kanariske avisene.

Fem personer blir avhørt

Imidlertid godkjenner dommeren angivelig at det blir gjennomført avhør av fem av de 76 som ble arrestert.

Flere norske aviser og TV-stasjoner, blant annet NRK, har de siste dagene intervjuet nordmenn som føler seg lurt av ferieklubber. Flere av dem forteller at nordmenn også var involvert i salgsprosessen.

Avviser anklagene

Ett av de mistenkte selskapene, ReclaimGC, skriver på sine nettsider 23. juli at ingen fra deres kontor er arrestert og at kontoret holder åpnet som normalt.

Det hele er en svertekampanje som timeshare-selskap står bak, skriver de videre.