Stopper videre etterforskning av ferieklubb i Arguineguín

Domstolene på Gran Canaria har beordret stopp i videre etterforskning i forbindelse med svindelanklager mot sju personer fra Club Puerto Atlantico i Arguineguín. 

Toppsjefen i ferieklubben som nå har skiftet navn fra Voyager Travel til Go-compass, Eugen Kaiser, og seks andre personer i ledersjiktet slipper å bli utsatt for videre etterforskning i denne omgangen. Foto: Hugo Ryvik

Etterforskningen fortsetter imidlertid på ett av de fire punktene i anklagene, men dommeren har ikke funnet noen tilknytning til de sju siktede på dette punktet heller.

Saken dreier seg om påstått svindel av kundene til ferieklubben Voyager Travel, som holder til i Club Puerto Atlantico. Flere nordmenn har stått fram i norsk presse, blant annet i TV2 og Canariajournalen.no, og hevdet at de har blitt svindlet av ferieklubben.

Massearrestasjon

76 personer ble arrestert i juli 2013 i en stor politiaksjon mot klubben, deriblant flere nordmenn. Aksjonen ble gjennomført etter at organisasjonen Mindtimeshare leverte en anmeldelse på vegne av 61 av klubbens medlemmer.

Mindtimeshares virksomhet er for øvrig finansiert av timeshareselskaper, som ser ferieklubben som en konkurrent.

Alle de arresterte ble sluppet fri i løpet av 48 timer, men sju personer fra klubbens ledersjikt, deriblant toppsjefen Eugen Kaiser, måtte agi forklaring for domstolene i februar.

I en avgjørelse datert 24. april avviser dommeren videre etterforskning mot de sju, skriver Canariasahora.com.

Den samme dommeren ga i juli skarpt kritikk til måten politiet gjennomførte aksjonen, særlig fordi husransakelser angivelig ble gjennomført flere timer før det ble søkt om tillatelse til dette fra dommeren.

Fire deler

Anklagene mot de sju personene var delt i fire:

To punkter gjaldt massesvindel med markedsføring av ferieklubbpakker som skulle gi store rabatter på ferieopphold.

Ett punkt gjaldt massesvindel der det ifølge anklagen ble tilbudt ubrukelige juridiske tjenester som lovet positive dommer i saker mot timeshareanlegg.

Et fjerde punkt var ikke med i den opprinnelige siktelsen, men ble lagt til senere:

Svindel med gjenkjøp av ferieklubbavtaler der kundene betaler inn penger på forhånd, men ikke får noe tilbake for pengene. De fleste som angivelig er svindlet på denne måten er fra Norden og Storbritannia.

Etterforsker videre

På det siste punktet mener dommeren at det er grunnlag for at politiet skal fortsette etterforskningen, men ser ikke noen tilknytning til de sju siktede.

Det er foreløpig ikke identifisert hvem som står bak denne svindelen.