Anker svindelsak mot ferieklubb til provinsretten i Las Palmas

Domstolene San Bartolomé de Tirajana avviste nylig en svindelsak mot en ferieklubb i Arguineguín på Gran Canaria som har mange norske kunder.Nå anker Mindtimeshare saken inn for provinsretten i Las Palmas.

Den svindelmistenkte ferieklubben holder til i dette hotellet i "norskebyen" Arguineguin på Gran Canaria, og driver videre på samme måte som før, nå under navnet Go-compass. Foto: Hugo Ryvik

Saken gjelder påstått svindel av kundene til ferieklubben Voyager Travel, som nå heter Go-compass, og Reclaim GC, som lovet å hjelpe timesharekunder ut av sine avtaler mot betaling.

Organisasjonen Mindtimeshare står bak en anmeldelse av ferieklubben som førte til massearrestasjoner i juli 2013, og tok senere saken inn for Kanariøyenes første rettsinstans i San Bartolomé de Tirajana.

Canariajournalen.no skrev 30. april at dommeren har stoppet videre etterforskning av sju sentrale personer i ferieklubben.

Alberto Garcia fra Mindtimeshare forteller nå at saken blir anket til provinsens høyeste rettsinstans, provinsretten.

Sikker på seier

– Vi er svært trygge på at saken vil bli hørt igjen i retten. Domsavgjørelsen i første rettsinstans var midlertidig, og vi tror at vi vil vinne saken til slutt. Det viktigste nå er å få saken opp for en annen dommer, sier Garcia til Canariajournalen.no 

Juristene til Mindtimeshare mener at den rettslige argumentasjonen bak dommerens avvising av saken er svært vag, forteller Garcia.

– Dommeren avhørte ikke alle vitnene, heller ikke noen av ringlederne som innledningsvis ble arrestert og siktet. Han avviste også etterforskning som våre jurister og politiet ba om.  

Mindtimeshare er en organisasjon som hevder at de ivaretar europeiske konsumenters rettigheter. Organisasjonen er imidlertid finansiert av timeshareselskaper, og er dermed ikke helt nøytrale.

Svarer ikke på spørsmål

Canariajournalen.no har bedt om kommentarer til dommerens avgjørelse og Mindtimeshares anke fra Eugen Kaiser, grunnleggeren av ferieklubben og direktør på Club Puerto Atlantico i Arguineguín, hvor hovedkvarteret ligger, og hans advokat, men har ikke fått respons.

Dette er saken:

Organisasjonen Mindtimeshare anmeldte i juli 2013 ferieklubben Voyager Travel og Reclaim GC for svindel. Det førte til en politiaksjon der 76 personer ble arrestert, deriblant nordmenn. Alle ble sluppet fri i løpet av 48 timer.

I en privat rettssak ble sju personer fra ferieklubben, deriblant ferieklubbens øverste sjef og grunnlegger, tyskeren Eugen Kaiser, anklaget for svindel. Disse avga forklaring 3. februar. I april avviste dommeren videre etterforskning av de sju. Nå blir saken anket til provinsretten i Las Palmas

Eugen Kaiser har tidligere overfor Canariajournalen.no avvist at de driver med noen form for svindel.

Mange nordmenn har stått fram i pressen og fortalt at de føler seg lurt av klubben. Forbruker Europa fikk inn 142 henvendelser om Voyager Travel i 2013.

Det utgjorde nesten halvparten av alle henvendelser på ferieklubber og timeshareanlegg som de fikk inn i fjor.

Klubben har nå byttet navn til Go-Compass. Flere nordmenn jobber fortsatt for klubben, og nye nordmenn har blitt kunder i år.