To utenlandske personer etterforskes for ny butikksvindel i Puerto Rico

En 54 år gammel utenlandsk turist ble forrige uke utsatt for en påstått svindel i en elektronikkbutikk i et kjøpesenter i Puerto Rico på Gran Canaria.

En rekke småbutikker i Puerto Rico og Puerto de Mogan sørvest på Gran Canaria har i årevis svindlet turister med hjelp av elektronikkprodukter og lokkepriser, uten at politiet har kommet det til livs. Illustrasjonsfoto: Hugo Ryvik

Den påståtte svindelen følger samme mønster som flere andre tilfeller Canariajournalen har omtalt der nordmenn og svensker er svindlet på samme måte:

Etterforskning av flere slike saker har pågått siden januar.

Skulle betale 75 euro, ble belastet 1755 euro

I dette tilfellet hadde den 54 år gamle turisten kjøpt et nettbrett for 75 euro i butikken, skriver politiet i en pressemelding i dag.

Ekspeditørene i butikken skal ha spurt når turisten skulle reise hjem fra ferien til sitt hjemland fordi de trengte tid til å konfigurere brettet til turistens språk. Hjemreisedatoen var den 16. september. Om kvelden den 15. september fikk turisten beskjed om at nettbrettet kunne hentes.

I butikken krevde ekspeditørene fem euro for konfigureringsjobben, som turisten ville betale med et kredittkort. Dette skal ekspeditørene ha nektet på grunn av påståtte problemer med slike kort, og i stedet bedt om betaling med debetkort.

I stedet for fem euro skal debetkortet ha blitt belastet med 1612,29 britiske pund (1755 euro) uten at turisten oppdaget det der og da. Det skal også ha vært gjort forsøk på ytterligere to belastninger på kortet, ifølge politiet.

Fattet mistanke etter handelen

Turisten skal ha blitt advart om å bruke nettbrettet før dagen etter, det vil si på hjemreisedagen, under unnskyldning av at konfigureringen da ikke ville fungere.

Kunden skal ikke ha fått kvittering for betalingen, men fattet mistanke og sjekket bankkontoens status. Da ble det oppdaget at det var gjort en belastning på 1612,29 pund, og forholdet ble straks anmeldt til Guardia Civil i Puerto Rico.

To personer pågrepet

Politiet registerte at svindelen fulgte samme mønster som tidligere – flere arrestasjoner ble gjort tidligere i år for tilsvarende svindeltilfeller etter anmeldelser fra to nordmenn.

De antatte gjerningsmennene ble pågrepet og fremstilt for den lokale domstolen i San bartolomé de Tirajana.

Begge er av asiatisk opprinnelse, ifølge politiet.

Tags