Svensk turist kjøpte nettbrett på Gran Canaria – ble svindlet for 30 000 kroner

Mange skandinaver har blitt lurt i elektronikkbutikker når de har feriert i det sørlige Gran Canaria. Her forteller svenske Gertie Karlström fra Gotland hvordan hun angivelig ble svindlet  for nesten 30 000 svenske kroner.

Her er det billige nettbrettet som Gertie Karlström fra Gotland ble lurt å betale nesten 30 000 for. Foto: Privat.

Karlström ville for noen få uker siden kjøpe et billig nettbrett i en butikk i  havneområdet i Puerto de Mogan.

Canariajournalen har fått en rekke rapporter fra skandinaver som har blitt svindlet på en lignende måte i den samme butikken i Puerto de Mogan og i andre butikker i samme by og i Puerto Rico. Selgerne er drevne og kan ofte snakker flere nordiske språk flytende.

Selger snakket godt norsk

I dette tilfellet snakket selgeren godt norsk. Da Gertie Karlström kom inn i butikken og ble interessert i et nettbrett til en svært lav pris, følte hun seg derfor godt ivaretatt.

– Jeg ble tilbudt å kjøpe nettbrettet for bare 30 euro. Men operativsystemet var på spansk. Selgeren skulle  hjelpe meg å endre det til svensk. Deretter kunne det hentes, forteller Gertie til Canariajournalen.

Gertie Karlström besøkte butikken på 6. januar og nettbrettet kunne hun hente rett etter helgen, på mandag den 9. januar.

– Men da jeg skulle plukke opp nettbrettet i butikken, ble jeg tilbudt et bedre brett for 250 euro, og jeg gikk med på det. Selgeren sa at vi skulle treffes igjen tirsdag 10. januar frodi det skulle skrives ut en forsikring, fortsetter Gertie Karlström.

Ble kjørt frem og tilbake til butikken

Gertie akseptert dette og ble kjørt tilbake til hotellet. Hun  ble til og med tilbudt å bli plukket opp igjen neste morgen klokken 10.

I butikken neste dag fikk Gertie teste nettbrettet og selgeren vist fordelene med det dyrere nettbrettet i forhold til billigere som hun i utgangspunktet hadde planlagt å kjøpe.

– Da tilbød han meg et abonnement på internett med satellitt-oppkobling via Tele2 for bare fem euro i måneden. Jeg trodde det var bra fordi jeg aldri ville behøve å finne WiFi-nettverk, sier Gertie

En stor sum ville bli "reservert" på grunn

Deretter fortalte selgeren at det settes av en sum fra Gerties konto i 48 timer, men beløpet ville aldri bli belastet kontoen. Beløpet som er reservert var på hele 2896 euro. En pin-kode skulle deretter sendes fra Google, ble hun fortalt.

– Jeg ble grunnlurt. Noen pinkode kom aldri, og pengene er fortsatt savnet fra kontoen, sier Gertie Karlström.

Gertie har siden vært i kontakt med Elgiganten, som angivelig aldri hørt om noen Internett-tjeneste via satellitt.

Forholdet er nå anmeldt til politiet på Gran Canaria.

Gertie forteller oss at den unge mannen som uførte den påståtte svindelen var liten, kortklipt og  hadde en svart, runde ørering i det ene øret. Han skal ha vært veldig høflig.

– Han sa at hans mor var norsk, og det var derfor han snakket så godt norsk, sier Gertie Karlström.

Svindelen har pågått i flere tiår

Disse typen svindel har pågått siden 80-tallet, og det har vært vanskelig for politiet å få tatt ut tiltale  – frem til nå. En 67 år gammel nordmann som hevder å ha blitt lurt av mer enn 100 000 norske kroner, har nå klart å bringe kriminelle anklager mot den tidligere eieren av en butikk hvor flere påståtte svindler har blitt rapportert i løpet av årene.

Dette kan være et stort gjennombrudd i jakten på butikksvindlerne.

Canariajournalen har også nylig blitt kontaktet av to andre nordmenn som hevder de har blitt fralurt over 50.000 kroner hver på samme måte.

Tags