Nok en nettbrettsvindel i Puerto de Mogán blir etterforsket

En nederlandsk turist skal ha blitt fralurt cirka 2000 euro da hun kjøpte nettbrett i en butikk i Puerto de Mogán og Puerto Rico sørvest på Gran Canaria. Politiet etterforsker saken, og én person er pågrepet.

Det kryr av krimskrams- og elektronikkbutikker i turistområdene sør på Gran Canaria, og en del av disse er langt ifra hederlige. I større kjeder og kjente elektronikkbutikker gjør du trygge kjøp. Foto: Hugo Ryvik

Turisten anmeldte saken i juni, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

Et nettbrett og tilbehør skal ha blitt kjøpt for 50 euro i en butikk i Puerto de Mogán og betalt med kontanter.

Overtalt til å kjøpe tilleggstjenester

Deretter skal kjøperen ha blitt overbevist om å kjøpe tilleggstjenester i form av internettilgang, gratis telefonsamtaler og videosamtaler og over 200 gratis tv-kanaler for en pris av 12 euro per måned, som måtte betales med kredittkort.

Straks betalingen var gjort, fikk kjøperen beskjed om å skru av mobiltelefonen i tolv timer under påskudd av at installasjonen skulle fullføres.

Oppdaget svindelen på hjemreisedagen

Noen dager senere, samme dag som turisten skulle returnere til sitt hjemland, ble det oppdaget at det var gjort tre belastninger på kredittkortet på til sammen 1979 euro fra butikker hvor turisten angivelig ikke hadde handlet.

Turisten oppsøkte butikken før avreisen til flyplassen og ba om å få pengene tilbake, men ble ignorert av selgeren.

Vanskelig å spore transaksjonene

Det skal ikke ha vært spor av transaksjonene hos selskapet som håndterer slike betalinger, noe som skal ha gjort det svært vanskelig å spore opp hvor pengene havnet.

Politiet klarte angivelig til slutt å identifisere selskapet som to av betalingene gikk til. Bankkontoen skal være i en bank som har hovedkvarter i England, som er knyttet til en nettbank der det benyttes betalingsterminaler for kortbetalinger i utlandet.

To personer ble identifisert av banken som innehavere av terminalene som ble brukt. Disse jobber angivelig i butikker som er knyttet til to, selskaper og har direkte relasjoner med butikkeierne.

Arrestasjon 10. august

10. august arresterte politiet den 36 år gammel mann på mistanke om svindel, og det utelukkes ikke at det kan bli flere arrestasjoner.

Svindelopplegget er omtrent det samme som er beskrevet i en rekke artikler tidligere i Canariajournalen. Det er gjort en rekke arrestasjoner de siste 18 månedene, og flere strafferettsaker er i vente, men det kan ta svært lang tid før sakene berammes.

To nordmenn som har anmeldt to forskjellige svindeltilfeller, også omtalt i Canariajournalen, har ventet i langt over ett år på at rettssakene skal berammes.

Tags