Timeshare-virksomheten Anfi reddet fra konkurs

Konkursforhandlinger har pågått siden timeshare-selskapene Anfi Sales og Anfi Resort ble erklært insolvente i september 2021. Nå er videre drift sikret.

Timeshareanlegget Anfi del Mar på Gran Canaria.

Anfi del Mar på Gran Canaria.

Det vil si at Anfi del Mar ved Arguineguín kan fortsette timeshare-virksomheten, og at over 800 direkte og 2500 indirekte arbeidsplasser er reddet, skriver Anfi-gruppen i en pressemelding som kom på onsdag.

73 prosent av fordringshaverne skal i første fase ha gått med på en avtale som redder selskapene fra konkurs, og senere har 98 prosent sluttet seg til avtalen.

Handelsretten i Las Palmas har godkjent avtalen.

Avtalen har blitt mulig takket være finansiell garanti fra eierselskapet Lopesan, gjennom datterselskapet IFA Canarias, hevdes det i pressemeldingen.

Anfis generaldirektør, José Luis Trujillo, anmerker at godkjenningen av avtalen «viser at kreditorene, til tross for søksmål som har vært påført i årevis, fortsetter å stole på selskapet».

Forslaget til en avtale med fordringshaverne ble presentert i februar 2023, og har først nå blitt godkjent av Handelsrett nummer 1 i Las Palmas.

Avtalen foreslår to alternativer til kreditorer.

Det ene innebærer et 45 prosents kutt i gjelden i bytte mot garanti for innkreving av de resterende 55 prosentene.

Alternativ nummer to  innebærer en kapitalisering av kreditter uten kutt.

91 prosent vil da komme i den første årlige utbetalingen, og de resterende 9 prosentene i det femte året, med full garanti for betalingen.

Anfi del Mar er Kanariøyenes største timeshare-anlegg, og har angivelig cirka 30 000 kunder. Svært mange av disse er skandinaver.

Anfi har siden 2015 tapt en lang rekke søksmål fra kunder som ville ut av timeshare-avtalene, og har også vært involvert i flere andre søksmål.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!