Godkjenner bygging av 20 turistleiligheter ved Arguineguín

Turistkommunen San Bartolomé de Tirajana på Gran Canaria godkjente på fredag en utvidelse av Cordial Santa Águeda Resort ved Arguineguín.

Ferieleiligheter i Santa Águeda El Pajar på Gran Canaria.

Santa  Águeda El Pajar.

Turistanlegget ligger i El Pajar, nær grensen mot Mogán kommune.

Bygningen har 87 luksusleiligheter, og ble åpnet i desember 2020. Planen er å utvide med 20 til.

Det skal bli ti leiligheter med tre soverom, og ti met ett soverom, opplyser kommunen.

Det er hotellkjeden Cordial Hotels & Resorts som eier turistanlegget sammen med Del Castillo- familien og fotballspilleren David Silva, som er fra Arguineguín .

Bygningen får to etasjer. Tomten er på 6550 kvadratmeter.

Kostanden for utvidelsen er budsjettert til 2,4 millioner euro.

El Pajar har blitt knyttet sammen med Arguineguín med en 384 meter lang kystpromenade etter at ferieboligene ble innviet i 2020.

Perchel-stranden, som ble innviet i 2022, ligger langs denne kystpromenaden.

Perchel Beach Club, et 7000 kvadratmeter stort fritidsanlegg som er åpen for allmennheten, ligger også i dette området.

Kommunen og den kanariske regjeringen støtter turistbransjens ønske om en større utbygging i El Pajar, og om å flytte en sementfabrikk som ligger der for å bygge en marina for fritidsbåter.

Kystverket bestemte nylig at fabrikkens lisens for å benytte kaianlegget til industriformål ikke vil bli forlenget, og at den skal brukes til turisme- og fritidsformål.

Både fabrikkens eiere og innbyggerne i El Pajar er imot at fabrikken skal fjernes, og jobber fortsatt for å få beholde den.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!