Bygger ferieboliger mellom Arguineguin og El Pajár

Leiligheter som skal leies ut som ferieboliger skal bygges i Santa Aguéda mellom Arguineguin og El Pajar sørvest på Gran Canaria, ifølge avisen La Provincia.

Slik er det tenkt at leilighetsanlegget ved Arguineguin skal bli. Ill: Cordial

Området er regulert til boligområde.

Et konsortium bestående av hotellkjeden Cordial, den kanariske del Castillo-familien, som eier tomten, og fotballstjernen David Silva fra Arguineguín skal bygge 87 leiligheter som skal leies ut som ferieboliger, skrev La Provincia i oktober.

Tomten er på 16.740 kvadratmeter og ligger i nærheten av Arguineguins fotballbane og svømmehall, men i San Bartolomé kommune, helt mot grensen til Mogán kommune. En sementfabrikk ligger like ved.

Budsjettet er i første fase på 24 millioner euro, ifølge La Provincia. 

Mogan kommune har for øvrig nylig lansert planer om å bygge en skikkelig badestrand mellom Arguineguin og tomten hvor leilighetene kommer.

Cordial har nylig begynt med utleie av ferieboliger i en boligblokk i Playa de Mogán, hvor David Silva også har eierinteresser, og er en av de første tradisjonelle hotellkjedene på Kanariøyene som går inn i det voksende ferieboligmarkedet.

Den norske hotellkjeden Servatur skal gjøre det samme med boligblokker i Arguineguin Park, som er under oppføring og angivelig skal ta imot de første gjestene i 2019.

Her ligger tomten

Ill: Grafcan/Canariajournalen