Migrant funnet flytende på slangen til et lastebildekk

En båt fra sjøredningstjenesten reddet søndag kveld en ung migrant som fløt på slangen til et lastebildekk ved Fuerteventura.

Sjøredningstjenestens båt Guardamar Concepción Arenal på Kanariøyene.

Sjøredningstjenestens båt Guardamar Concepción Arenal.

Mannen skal ha fortalt at han forsøkte å krysse over fra Tarfaya i Marokko til Fuerteventura på slangen sammen med en annen mann. Den andre mannen skal ha dødd under veis, skriver nyhetsbyrået Efe.

En redningsbåt som minutter før hadde reddet 51 passasjerer i en småbåt 37 kilometer sør for Fuerteventura, fikk øye på mannen og reddet ham.

Han var da cirka 16 kilometer sørøst for Fuerteventura.

Både den unge mannen, som er fra Nord-Afrika, og båtflyktningene, som er fra områder sør for Sahara, ble fraktet til Moro Jable på Fuerteventura.

Mannen var nedkjølt og fikk førstehjelp av Røde Kors.

Det er 123 kilometer fra Tarfaya til stedet hvor han ble reddet.

Kildene i redningstjenesten som Efe har vært i kontakt med, er angivelig ikke sikre på om det kan ha vært mulig å flyte så langt på noen dager uten hjelp av motor eller havstrømmer.

Det kom på søndag 229 migranter i fem båter til Fuerteventura, Lanzarote, Gran Canaria og Tenerife, opplyser sjøredningstjenesten og nødsentralen på X.

En av båtene tok seg inn til El Matorral-stranden for egen maskin, de andre ble reddet ute på havet.

I årets sju første dager har langt over 1000 flyktninger og andre migranter ankommet Kanariøyene i småbåter fra Afrika.

I 2023 kom det nesten 40 000 i over 600 båter.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags