Over 35 000 båtflyktninger har kommet til Kanariøyene hittil i år

35 410 flyktninger og andre migranter ankom Kanariøyene i 530 småbåter fra Afrika i årets elleve første måneder.

Over 35 000 migranter har kommet til Kanariøyene sjøveien i 2023.

Tall fra departementets rapport.

Det er en økning i antall migranter på 135 prosent fra samme periode i fjor, og en økning i antall båter på 194, viser månedsrapporten fra Spanias innenriksdepartement.

Totalt i Spania har antallet migranter som har ankommet på irregulært vis sjøveien økt med 21 prosent til 50 551.

I november har det vært en lavere  tilstrømning av langkanoer (cayucos) fra Senegal, Mauritania og Gambia enn i de foregående månedene.

Det kommer av at værforholdene har vært dårligere sør for Kanariøyene den siste tiden, og at overvåkning og kontroll er styrket i disse landene i samarbeid med spanske sikkerhetsstyrker.

40-45 prosent av langkanoene som legger ut med kurs for Kanariøyene, blir nå stoppet, ifølge den spanske regjerings delegat på Kanariøyene, Angel Pestana.

Enkelte dager blir så mange som 10-12 båter stoppet, hevder han.

Tilstrømningen fra Nord-Afrika har imidlertid økt den siste tiden.

Likevel kom det betydelig færre i november enn i oktober, da det kom cirka 15 000 mennesker.

Det har aldri tidligere siden den første flyktningbåten ankom Kanariøyene for 29 år siden kommet så mange i løpet av ett år som det har gjort  i år.

Migrantene kommer fra en rekke forskjellige land i Afrika, og mange har ingen mulighet for å reise på regulært vis for å komme unna vold, væpnede konflikter, forfølgelse, sult og annen nød.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags