Bygger nytt flyktningmottak på El Hierro

Spanias regjering har satt av 5,8 millioner euro til bygging av et nytt flyktningmottak for 500 personer på kanariøya El Hierro.

Langkano (cayuco) utenfor El Hierro fredag 6.oktober.

Langkano (cayuco) utenfor El Hierro fredag 6.oktober.

Dette ble vedtatt i det siste møtet i ministerrådet denne uken.

Den lille øya med cirka 11 000 innbyggere har tatt imot de fleste flyktningbåtene som har kommet til Kanariøyene de siste par månedene, og over 8000 hittil i år, men har lav kapasitet i det eksisterende flyktningmottaket i San Andrés.

Derfor har det fleste av de flere tusen som har ankommet blitt overført til førstemottak  på Tenerife.

Det nye førstemottaket (CATE) på El Hierro skal gi innvandrerne som ankommer innkvartering i et velegnet senter med rengjøringstjenester og andre ytelser.

Ministerrådet har også vedtatt å bruke 1,5 millioner euro på ombygginger og forbedringer av militærbrakker i Madrid som skal brukes til flyktningmottak.

Manglende kapasitet i mottak på Kanariøyene har medført at det er satt fart på overføringen til mottak på fastlandet den siste tiden.

De første migrantene ankom militærbrakkene i Arteaga General, Madrid, 10. november.

Der er det plass til opptil 1200 mennesker.

Den andre brakken i Madrid, Primo de Rivera, er ventet å bli klar til å ta imot migranter denne uken. Her er det plass til 1100 mennesker.

Totalt har cirka 33 000 flyktninger og andre migranter ankommet Kanariøyene i år, over dobbelt så mange som i fjor, og allerede ny årsrekord, ifølge tall fra innenriksdepartementet, nødsentralen og sjøredningstjenesten.

I løpet av maksimalt 72 timer etter ankomsten blir de registrert av politiet, som tar imot opplysning om identitet, fødested, hjemland, alder og andre relevante opplysninger.

72 timer er den juridiske fristen for de første identifiserings- og verifiseringsprosedyrene, og for å ta rede på bakgrunn før henvisning til mottaksnettverket.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags