Mann arrestert for hatprat mot immigranter

En 58 år gammel mann er arrestert på El Hierro, mistenkt for å å ha kommet med hatefulle ytringer mot immigranter i sosiale medier.

Mann taster på mobiltelefon.

Hatprat i tekst og tale kan straffes ved lov.

Ytringene skal ha inneholdt oppfordringer til vold og hat, og ble angivelig postet i en gruppe med nesten 500 medlemmmer.

Derfra har de gått viralt, ifølge Guardia Civil.

Han skal ha postet flere stemmemeldinger av denne karakteren i gruppen.

Etterforskningen startet da politiet fikk rede på at meldingene sirkulerte i flere forskjellig grupper.

Guardia Civil har en egen avdeling med politifolk som er spesielt opplært i å ta seg av hatkriminalitet og rasisme (REDO).

Hva er en migrant?

En migrant er en person som flytter fra ett land til et annet.

Ordet omfatter både arbeidsmigranter, flyktninger, utdanningsmigranter, familiemigranter og alle andre som skifter bosted over landegrensene, uavhengig av om flyttingen er frivillig, ufrivillig, lovlig eller ulovlig.

Som migrant er man både utvandrer (emigrant) fra landet man forlater og innvandrer (immigrant) til landet man flytter til.

(Store norske leksikon)

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!