Redd Barna hjelper mindreårige migranter på Gran Canaria

Hjelpeorganisasjonen Redd Barna åpnet på torsdag et senter hvor enslige, mindreårige og unge migranter kan få hjelp og støtte i Las Palmas.

Fellesskap_hender_barn

Trygghet og vennskap.

2424 enslige, mindreårige migranter er for tiden innkvartert i forskjellige sentre på Kanariøyene, ifølge direktoratet for beskyttelse av barn og familier.

De siste par årene har de fleste småbåtene med migranter fra Afrika som ankommer Kanariøyene hatt med seg mindreårige, og mange av disse har reist alene.

I år, frem til 15. mars, har det vært en nedgang på 62 prosent i antallet passasjerer som har reist i slike båter til Kanariøyene.

Antallet var likevel så høyt som 2178 mennesker, ifølge tall fra innenriksdepartementet.

Dermed fylles det stadig på med flere mindreårige migranter i mottakene.

Redd Barnas senter i Las Palmas skal være et trygt sted hvor de mindreårige og ungdom opp til 23 år kan få støtte og veiledning for å bli innlemmet i det kanariske samfunnet, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Barn og unge som reiser uten familie møter en virkelighet som tvinger dem til å bli voksne raskere enn de burde på et avgjørende punkt i livet, påpeker Redd Barnas direktør i Spania, Raúl Arnaiz, i pressemeldingen.

Dette utsetter dem for situasjoner med stor risiko, og for et system som ofte avhumaniserer dem, uttaler han videre.

Arnaiz viser til at mange av disse barna ender i en svært vanskelig livssituasjon når de blir myndige:

  • De sover på gaten eller i boliger uten strøm og vann.
  • Befinner seg i en ustabil administrativ situasjon
  • Spiser bare ett måltid per dag.
  • Lever uten støtte fra familie eller andre nettverk utenom venner, som ofte er i samme situasjon.

De kan ikke overlates til sin egen skjebne i denne viktige fasen, slår han fast.

Hele samfunnet på Gran Canaria vil ha nytte av at de får beskyttelse og veiledning, mener han.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags