Bande med menneskesmuglere avslørt – arrestasjoner på Kanariøyene

Nasjonalpolitiet i Spania og Interpol har slått til mot en internasjonal bande som er mistenkt for å ha smuglet mennesker fra Nepal til Spania.

Politibil på Kanariøyene.

Politibil fra Policia Nacional. 

Ni personer er arrestert, to i provinsen Las Palmas og sju i Madrid, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet anser den spanske grenen av den internasjonale banden for oppløst.

Falske dokumenter

Migrantene har blitt gitt  forfalsket dokumentasjon som skal ha gjort det enklere å få visa for å komme inn i Schengen via India, med Spania som det endelige reisemålet, opplyser politiet.

De skal ha betalt 15 000 euro for dette.

Banden skal også ha sørget for at migrantene på ulovlig vis kunne bestå de nødvendige testene for å oppnå spansk statsborgerskap mot en betaling på 5000 euro.

Kom på sporet i 2022

Politiet kom på sporet etter at de slo til mot en annen bande som smuglet indere inn i Schengen i 2022.

Den internasjonale banden de nå har slått til mot, har angivelig forgreninger i India, Nepal, Litauen og Polen i tillegg til Spania.

Migrantene ble smuglet via India fordi Nepals ambassade og konsulater ligger der.

Visaene ble utstedt i India, basert på falsk dokumentasjon på bolig og studieplass eller arbeid i Schengen-området i over 90 dager.

Nepalske og europeiske selskaper skal ha dokumentert falske arbeids- og studieplasser slik at visa kunne innvilges.

Jobbet på restauranter

Migrantene reiste fra India til Polen eller Malta, og senere videre med fly til Spania.

Fremme i Spania fikk de jobbe ulovlig på indiske restauranter.

Falske språktester

Banden samarbeidet med språkskoler for å forfalske gjennomføringen av testene som kreves i prosessen med å få spansk statsborgerskap.

Under gjennomsøkning av to hus i Madrid, beslagla politiet 7955 euro i kontanter, flere elektronikkenheter og datamaskiner, samt dokumentasjon som er relevant for etterforskningen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!