Tre millioner euro til nytt flyktningmottak på Fuerteventura

Kanariøyenes regjerning ga på tirsdag godkjenning til innenriksdepartementet i Spania til å investere tre millioner euro i et nytt flyktningmottak på Fuerteventura.

Flyktningbåt utenfor Arguineguín.

Flyktningbåt og redningsskøyte ved Arguineguín, 6.desember.

Mottaket får plass til 600 personer, og skal bygges på en tomt som er eid av staten.

Nyankomne flyktninger og andre migranter skal innkvarteres der mens identifiserings- og verifiseringsprosedyrer, bakgrunnssjekk og registrering blir gjennomført av nasjonalpolitiet, hvilket skal gjøres innenfor 72 timer.

Deretter skal de innkvarteres i andre mottak.

Målet med det nye mottaket er å redusere nasjonalpolitiets ressursunderskudd for håndtering av migranter som ankommer på irregulært vis, kunngjør regionsregjeringen.

Foreløpig blir en lagerbygning med plass til 200 personer brukt midlertidig til dette formålet.

Hittil i år har det kommet over 36 000 flyktninger og andre migranter i småbåter til Kanariøyene, et rekordhøyt antall.

De siste fire årene har det kommet cirka 100 000, og siden den første båten ankom i 1994, har antallet passert 200 000, ifølge tall fra innenriksdepartementet, sjøredningstjenesten og nødsentralen.

Antall migranter som har kommet sjøveien til Kanariøyene til venstre. Til høyre fastlandet og Balearene. Illustrasjon: CEAR

Flyktningruten fra Afrika over Atlanterhavet til Kanariøyene er langt farligere enn rutene i Middelhavet.

Hver 20. migrant omkommer på atlanterhavsruten, og hver 51. migrant på middelhavsrutene, ifølge FNs internasjonale migrantorganisasjon, IOM.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags