Tre mennesker funnet døde i småbåt sørvest for Kanariøyene

En langkano med tre døde og 15 overlevende ble funnet drivende på avveie 315 kilometer sørvest for El Hierro i går ettermiddag, lørdag.

Cirka 40 000 flyktninger og andre migranter har ankommet Kanariøyene i småbåter i 2023.

Flyktningbåt ved El Hierro 30. desember 2023.

Langkanoen ble oppdaget av mannskapet i en katamaran, som varslet sjøredningstjenesten.

To redningshelikopter rykket ut, og et handelsskip ble dirigert til området for å være til assistanse hvis det ble nødvendig.

To innlagt på sykehus

Helikoptrene fraktet de overlevende til lufthavnen på El Hierro, hvor de fikk førstehjelp, tvitret nødsentralen i går kveld.

To av passasjerene, som var moderat dehydrerte, ble lagt inn på sykehus på El Hierro og Tenerife.

Det kan ikke utelukkes at flere passasjerer har omkommet på reisen og blitt lempet over bord. Slike langkanoer har som regel mellom 50 og 150 passasjerer.

Utreisestedene for disse båttypene er Mauritania, Senegal og Gambia.

Reisen til Kanariøyene er over 1000 kilometer lang, og tar minst én uke.

Fire båter på lørdag

De 130 passasjerene i to andre langkanoer ble reddet 19 kilometer fra El Hierro av sjøredningstjenesten i går.

En båt med 55 passasjerer kom også inn til Gran Canaria.

40 000 i år

Cirka 40 000 flyktninger og andre migranter har ankommet Kanariøyene i småbåter fra Senegal, Mauritania, Gambia, Vest-Sahara og Marokko i år, hvilket er et rekordhøyt antall.

Cirka 900 er bekreftet omkommet på denne flyktningruten i år, ifølge tall fra FNs migrasjonsorganisasjon, IOM, og nødsentralen, men mørketallene er høye i og med at mange båter har forsvunnet sporløst ute på havet.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags