Stor spenning om Gran Canarias første nye hotellbygg siden 2016

Hotellkjeden Lopesan har presentert planer om å bygge et nytt luksushotell i Meloneras sør på Gran Canaria, men vil planene bli realisert?

Flyfoto over Meloneras.

Flyfoto over Meloneras.

Kommunestyret i San Bartolomé de Tirajana utbasunerte i oktober at de ville rydde unna en mangeårig blokkering av tomter for hotellprosjekter i Meloneras.

Det har blitt forsøkt av tidligere politiske styrer også, uten hell så langt.

Hevder at hindringer er fjernet

Davinia Ramírez, ansvarlig for urban planlegging ved San Bartolomé de Tirajana kommune, uttaler i en pressemelding at blokkeringen som hindret vekst og utbygging av dette turistområdet er fjernet.

Lang havarihistorikk

Mange har nok friskt i minne en stor lansering av to store, luksuriøse hoteller som Seaside Hotels ville bygge  på en annen tomt like i nærheten av Meloneras. Nærmere bestemt på et ubebygd område ved Pasito Blanco,

Kommunen ga grønt lys i desember 2019 etter at prosjektet hadde vært blokkert i ti år.

Grunnarbeider er påbegynt for årevis siden, men stoppet, og siden har det tilsynelatende ikke skjedd noe som helst.

Et annet problemprosjekt er en badepark med hotell i El Veril ved Playa del Ingles, et prosjekt som har støtt på den ene snublesteinen etter den andre i år etter år, og ikke er i nærheten av å realiseres ennå.

Historien er full av havarerte hotellprosjekter på Gran Canaria.

Det blir derfor interessant å se om Lopesans planer lar seg realisere, og i så fall, om det støter på hindringer som forsinker fremdriften betydelig.

553 rom

Lopesan vil bygge et sju etasjer høyt, femstjerners hotell med 553 rom og 1200 sengeplasser ved kongressenteret  Expomeloneras,

Dette blir nok primært for kongressdeltakere og for folk som har sprekkeferdige lommer med penger.

Lopesan eier en tomt på nesten 50 000 kvadratmeter som de vil bygge på.

De nødvendige tillatelsene for å bygge hotellet er på plass, ifølge Lopesan.

Det forrige hotellet som ble bygd i dette området var Lopesan Baobab Resort, som sto klart for 14 år siden, og det forrige nye hotellet sør på øya, Radisson Blu, åpnet for sju år siden i Playa de Mogan.

Gran Canarias luksusstrøk

Meloneras er luksusstrøket for reiselivet på Gran Canaria, med en gjennomgående høyere kvalitet på det meste enn i andre områder på øya.

I 2013 kom det en lov om fornyelse og modernisering av reiselivet som ga forbud mot å bygge nye hoteller på ubebygd mark, med mindre det er femstjerners hoteller.

Kanariske myndigheter går hardt inn for å tiltrekke turister med særlig god råd og høyt pengeforbruk.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!