Hotellselskap krever 58 millioner euro av regjeringen

To selskaper i hotellbransjen krever 58 millioner euro i kompensasjon fra Kanariøyenes regjering for to tomter i turistområdet Meloneras sør på Gran Canaria.

Flyfoto over Meloneras.

Flyfoto over Meloneras.

Det har vært byggestopp på tomtene på grunn av et vedtak som stoppet utbygging av nye turistanlegg.

Det er på disse tomtene Kanariøyenes regjering nylig kunngjorde at de skal fjerne hindringer for å bygge turistanlegg, og selskapene som eier tomtene vil ha kompensasjon, skriver avisen Canarias 7.

Den ene tomten er 59 449 kvadratmeter stor og kalles APHB-3.

APHB-3. Illustrasjon: Kanariøyenes regjering

Den er del av Meloneras 2A-parsellen, og selskapet Maspalomas Resort SL krever en kompensasjon på  37,3 millioner euro pluss renter.

Den andre tomten kalles 1 HB og er 19 828 kvadratmeter stor.

1 HB. Illustrasjon: Kanariøyenes regjering

Tomten er del av Meloneras Golf-parsellen, som Hijos de Francisco López Sánchez SA krever 20,7 millioner euro pluss renter i kompensasjon for.

Begge disse selskapene er knyttet til Lopesan-gruppen.

Domstolene ga medhold i at selskapene har rett på kompensasjon i februar 2016, men størrelsen på beløpene er ikke avklart.

Myndighetene skal omklassifisere begge tomtene for å gjøre en utbygging mulig. Prosessen for dette har startet.

Kompensasjonskravene er befestet i at den kanariske regjering overskred en frist som er fastsatt i lovverket, og som dermed gjorde det legitimt for selskapene å komme med kravene.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!