Grønt lys etter 10 års ventetid

Kommunen San Bartolomé de Tirajana/Maspalomas, godkjente 27.desember byggetillatelse for to hotell som turistfirmaet Seaside Hotels -eid av den tyske forretningsmannen Theo Gerlach- vil bygge i Pasito Blanco.  For første gang på ti år bygges det nye hotell i denne kommunen sør på Gran Canaria.

Tillatelsene kommer tre og et halvt år etter at selskapet i 2016 ba om godkjenning til å utvikle prosjektene sine, og etter en mer enn ti år lang drakamp med kommunen.

Ifølge nyhetsbyrået EFE blir det to nye femstjerners hotell med en samlet kapasitet på 1.454 sengeplasser, en investering på 120 millioner euro.

Det ene hotellet skal bygges på et område på 66 000 kvadratmeter. Det vil bli tre etasjer og 550 rom, totalt 1.104 senger.

Det andre får et samlet areal på 46.000 kvadratmeter, med fire etasjer som vil romme 161 rom, det vil si 350 senger. Hotellselskapet har eid tomtene i Pasito Blanco siden 1989.

Alejandro Marichal, rådmann for byplanlegging og turisme i kommunen uttaler til pressen,- "dette avslutter 10 år med absolutt lammelse i byggingen av nye hotellanlegg", og at dette er et resultat av den "målbevisste forpliktelsen" for å revitalisere en av de viktigste turistkommunene i Spania.

Tags