Går hardere til verks mot dyremishandling

Nå har det blitt vanskeligere å slippe unna med dyremishandling og dårlig dyrehold på Kanariøyene. Det ilegges nå høye bøter og fengselsstraff.

Katt og hund håpefull fremtid

Niebla og Tiffany sender en tanke til alle som ikke er like heldige med tilværelsen.

Spanias lov om dyrevelferd er kraftig skjerpet i år, regionene og kommunene tilpasser lokale lover og reglementer, og politiet er mer aktive.

Et eksempel på det siste er at Policia Canaria, Kanariøyenes regionale politistyrke, har gjennomført 38 inspeksjoner i løpet av året på Tenerife alene.

Det er miljøgruppen Gruma som har gjennomført inspeksjonene.

Guardia Civil har også en egen gruppe for flora- og faunakriminalitet, Seprona, som er svært aktiv og har gjennomført mange inspeksjoner i år.

Grumas inspeksjoner på Tenerife ble gjennomført på mange forskjellige steder på øya:

Güímar, La Matanza de Acentejo, San Miguel de Abona, Santa Cruz de Tenerife, La Laguna, Arico, El Sauzal, Candelaria, Tacoronte, Granadilla de Abona, Fasnia, Arona, La Victoia de Acentejo og San Juan de la Rambla.

Resultatet av inspeksjonene er at 56 mishandlede dyr er identifisert, og fire kriminalsaker er opprettet, ifølge en rapport fra politiet, datert 20. juni.

I de fleste tilfellene er det hunder som har blitt utsatt for mishandling.

I ett av de verste tilfellene blir ti personer etterforsket for mishandling av 19 hunder og en ponni.

I et annet alvorlig tilfelle i mai var tolv hunder, en ponni, en hest og to esler, samt kyr og skilpadder utsatt for mishandling.

Flere av dyrene hadde sykdommer og skader på grunn av de elendige sanitærforholdene de levde under.

Mange av inspeksjonene er basert på tips fra innbyggere og dyrevernorganisasjoner.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags