Etterforsker ulovlig adopsjon av 482 hunder fra Gran Canaria

Politiet etterforsker en organisasjon som er mistenkt for å ha smuglet 482 hunder ut fra Gran Canaria i forbindelse med adopsjon.

Kanariøyene_Gran Canaria_Agüimes_smugling hund

På denne gården i Agüimes fant politiet 141 hunder.

Fortjenesten fra smuglingen er cirka 265 000 euro, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

Dyresmuglingen skal ha pågått fra januar 2021 til oktober 2022.

Presidenten i organisasjonen er mistenkt for forfalskning av eksportdokumenter for hundene.

Alle hundene skal ha blitt smuglet til Storbritannia.

Guardia Civils flora- og faunastyrke Seprona startet etterforskningen 4. november 2022.

Da kom det inn en anmeldelse fra koordinatoren for avdelingen for dyre- og helsetjenester i Kanariøyenes landbruks- og fiskeridepartement.

Foranledningen var at den spanske regjerings delegat på Kanariøyene hadde mottatt informasjon fra myndigheter i Storbritannia om at det ble etterforsket en sak om dyresmugling fra Gran Canaria.

Dette på grunnlag av mistenkelige eksportsertifikater som ble levert av den nevnte organisasjonen.

Britene hadde verifisert at sertifikatene ikke hadde blitt utstedt av den offentlige dyrehelsetjenesten.

Organisasjonen skal ha krevd 542 euro i betaling for å ta seg av hunder som skulle adopteres, og kostnader med eksporten til Storbritannia.

Politiet foretok en inspeksjon i organisasjonens gård i Agüimes kommune sammen med en veterinær fra departementet for husdyr.

Der fant de 141 hunder, fire døde og begravde hunder der id-brikkene var brent i stykker, tre griser, åtte geiter, sju hester, fem sauer og 30 høner.

Et makabert syn møtte politiet på gården.

De fant også ut at de manglet dokumentasjon for dyr som har kommet inn til stedet og dyr som har blitt levert ut, og på at døde dyr hadde blitt hentet av autoriserte selskaper.

Gården var heller ikke registrert i Kanariøyenes register for husdyrhold (REGAC).

Organisasjonens president skal ha forklart at de fleste hundene kom fra Gran Canarias offentlige dyremottak, Hostel Insular de Bañaderos, og fra de kommunale mottakene i Agüimes, Ingenio og Santa Lucía de Tirajana.

En undersøkelse av de adopterte hundenes pass, avdekket et tilfelle der informasjon om rabiesvaksinering og annen obligatorisk vaksinering hadde blitt hentet fra en annen hunds pass.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!