30 millioner euro mot fattigdom

Regjeringen på Kanariøyene har satt av 30 millioner euro som skal brukes til å bekjempe fattigdom på øygruppen.

Hjemløs med plakat

Hjelp til hjemløse er en del av regjeringens plan.

Pengesummen ble vedtatt av ministerrådet denne uken.

Siden 2021 har 95 millioner euro blitt satt av til bekjemping av fattigdom.

Fattige barn

Innsatsen skal særlig rettes mot barnefattigdom.

Dette skal gjøres gjennom styrking av ytelser, informasjon og veiledning om tilgang til ressurser, kunngjør departementet for sosiale rettigheter.

Grunnleggende behov

Deler av summen skal også brukes til samfinansiering av den regionale minimumsinntekten og borgerlønn, samt å forbedre opplæringsmuligheter og arbeidstrening for unge innbyggere.

Målet er å gi økonomisk støtte og ytelser som dekker de grunnleggende behovene til mat, klær, bolig, utdanning, kultur og munnhelse.

Hjemløse og boligprogram

Omsorgsprogrammer for hjemløshet skal også fremmes, ifølge departementet.

Prosjekter for delte generasjonsboliger skal utvikles for å fremme tilgang til boliger for de unge, og bekjempe uønsket ensomhet.

Sårbare grupper

Midler skal også brukes på å forsterke omsorgssystemet.

Omsorgsprogrammer skal styrkes for sårbare grupper som er spesielt berørt av fattigdom, enslige forsørgere, kvinner som er ofre for kjønnsbasert vold, romfolket, LHTBI-kollektivet og andre.

Suppekjøkken og matlevering

Det er også på tale å utvikle programmer for å tilby innkvartering og suppekjøkken, levering av mat og grunnleggende nødvendigheter som klær, sko og hygieneprodukter.

Dessuten å utvikle programmer for å adressere sosial sårbarhet for innvandrere.

Stor fattigdom

Fattigdom er et stort problem på Kanariøyene.

Over en tredel av den kanariske befolkningen risikerer fattigdom og sosial utestengelse, ifølge flere rapporter om dette temaet.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags