Bare én av åtte fattige får inntektstilskudd

På Kanariøyene får bare en av åtte personer som lever i risiko for fattigdom offentlig støtte i form av minimumsinntekt for livsopphold (IMI), som ble innført av staten i desember 2021.

Hånd_euro_penger

Tre av fire søknader om IMI har blitt avslått.

Bare Balearene har en lavere andel enn Kanariøyene av regionene i Spania.

I landet samlet sett får en av fem fattige IMI-støtte, fremgår det i en rapport fra Spanias forening for ledere for sosialtjenester. Rapporten ble publisert på torsdag.

Denne støtten er fra 462 euro i måneden for husholdninger med én person, til maksimalt 1050 euro for større husholdninger.

Maksimalinntekt

Inntektsgrensen for å få støtte er maksimalt 10 088 euro i året for husholdninger med én person uten barn, og trinnvis høyere for større husholdninger, og avhengig av husholdningens sammensetning.

I Spania er det 1 752 467 personer som har fått innvilget IMI i 2022.

Dette er tre firedeler av det regjeringen la til grunn da ordningen ble innført.

Tre av fire søknader om IMI har blitt avslått.

Kompleks prosess

Kritikere av ordningen viser til at prosedyrene for støtten er for kompliserte, og at dette er årsaken til at det er færre enn forventet som får den.

Airef, en uavhengig autoritet for fiskal ansvarlighet, påpekte nettopp dette med kompleksitet i en evaluering i fjor sommer.

Tre på topp

I de autonome enklavene Ceuta og Melilla, som ligger omgitt av Marokko, er det over 40 prosent av de fattige som får støtten.

I regionen La Rioja er det 32,7 prosent.

Over 2,5 milliarder euro ble betalt ut i IMI i 2022.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags