Nordmann roses som fornyer av turismen på Kanariøyene

Kai Mikaelsen (45) fra Gjøvik, president i hotellkjeden Servatur, roses som en foregangsmann og fornyer av turismen på Kanariøyene i den spanske avisen ABC.

Kai Mikaelsen får positiv omtale i ABC (faksimile)

Mikaelsen overtok Servatur, som da gikk med underskudd og var eid av Faktor Eiendom og Santiago Fernandez (25 prosent), for en tid tilbake.

Servatur ble startet i 1976, hadde i fjor 550 ansatte, og holder til i Patalavaca ved Arguineguin på Gran Canaria.

Startet med restaurering av hotell

Mikaelsen startet sitt Gran Canaria-eventyr med å restaurere et eldre hotell i Patalavaca, overtatt fra hotellkjeden Dunas, og gjenåpne det som Radisson Blu La Canaria med en annen nordmann, Lars Wenaas, som investor.

Der ble 250 suiter omgjort til 125 luksuriøse leiligheter. Prosjektet skal ha blitt solgt med 45 millioner euro i gevinst, ifølge Finansavisen. Dette hotellet skal i det siste ha hatt et belegg på 92,5 prosent i lavsesong og 95,8 i høysesong.

Et nytt, femstjerners Radisson Blu-hotell i Puerto de Mogan på Gran Canaria med over 400 rom og suiter åpner i desember. 

Driver flere hoteller

Servatur har etter at Mikaelsen overtok kjøpt hotell RIU Waikiki i Playa del Ingles for 23 millioner euro.

Andre hoteller som drives av Servatur er Servatur Sun Suite, Terrazamar, Green Beach, Puerto Azul og Casablanca, og leilighetshotellene Canaima, Sun’s Gardens, Montebello, Sun Suite Royal og Apartementos Barbados.

I handelsregisteret i Las Palmas står Servatur oppført med et salgsinntekter på over 24 millioner euro og et resultat på nesten 3,8 millioner euro i 2014.

Prøvde å kjøpe hotell Santa Catalina

Ifølge ABC prøvde Mikaelsen også å overta ærverdige hotell Santa Catalina i desember 2015, men fikk angivelig avslag av Las Palmas kommune.

Finansavisen skrev i sommer at Mikaelsen har skapt milliardverdier på bygging, drifting og salg av ferieleiligheter på Gran Canaria.

Avisen skriver at mesteparten av verdiene, med en nettoverdi på 70 millioner euro, er skapt på restene av konkursen i det tidligere børsnoterte, norske selskapet Faktor Eiendom.

Mikaelsens eier også det norske selskapet Kai Canari Holding.

Nordmannen har tidligere investert i eiendom i Romania, noe han kom i søkelyset for i et program i NRK Urix i 2014. I programmet ble det ble hevdet at 50 beboere i boligkompleks, hvorav Mikaelsen eide en av en eiendommene, ble kastet ut på kort varsel.

NRK ble imidlertid felt i pressens faglige utvalg i april 2015 for brudd på god presseskikk i henhold til paragraf 4.1, "Legg vekt på saklighet og omtanke i innhold og presentasjon", i denne saken.

Tags