Norsk firma starter dykkerskole for profesjonelle på Gran Canaria

Det norske selskapet Otech forbereder oppstart av en internasjonal dykkerskole til våren i Arinaga sørøst på Gran Canaria.

Arinaga på Gran Canaria

Dykkerskolen skal ligge i Arinaga på Gran Canaria. 

Selskapet, som har hovedsete i Haugesund, har vært etablert på Gran Canaria i to og et halvt år, og driver med undervannstjenester for skip.

Nylig etablerte Otech sammen med Satocan en subseabase i Arinaga sørøst på Gran Canaria. Nå har de søkt om å etablere en dykkerskole på et 650 kvadratmeter stort område ved havnen i Arinaga.

48 elever i året

Planen er å ta inn 48 elever hvert år. Disse skal betale 9300 euro for et tolv uker langt kurs som ender i internasjonalt, profesjonelt dykkersertifikat.

Med dette sertifikatet kan de blant annet utføre undervannsoppdrag for petroleumsindustrien, på skip og vindkraftinstallasjoner til havs.

Investerer nesten en million euro

Skolen skal ha fem prefabrikkerte moduler med kursrom, dusjer, toaletter og andre fasiliteter.  En 36 kvadratmeter stor flyter skal også på plass. Nærmere én million euro skal investeres i skolen.

En profesjonell dykkerskole i Norge er ansvarlig for å utstede sertifikater som er validert av den norske oljeindustrien.

Første i Spania

Dette blir angivelig den første dykkerskolen i Spania som gir slik opplæring.

Arinaga er valgt på grunn av nærheten til flyplassen og kystbyen Arinaga, hvor det fins overnatting, og vanndybden i havnen, ifølge Otech.

I Spania fins det cirka 10 000 mennesker som har profesjonelt dykkersertifikat, ifølge den nasjonale foreningen for profesjonelle dykkere (ANEBP). Minst tre til fem prosent av disse blir anslått å ha interesse av å få et internasjonalt dykkersertifikat.

Dykkeroperasjoner
Otech starter dykkerskole på Gran Canaria

Otechs forretningsområde er vedlikehold under vann på skip og andre installasjoner. Nå vil selskapet starte dykkerskole på Gran Canaria. Foto: Otech

Tags