Kanariøyene vil gå ut av corona-fase 3 allerede på mandag

Coronakrisen: Kanariøyenes president, Angel Victor Torres, signerer i ettermiddag et dokument som tar regionen ut av den siste fasen i nedtrappingen av corona-restriksjoner på mandag.

Fase 3 kan avsluttes mandag på Kanariøyene.

Dermed blir Kanariøyene angivelig den første regionen i Spania som avslutter fase 3.

Regionen har dessuten også muligheten til å avslutter alarmtilstanden den spanske regjering erklærte 14. mars, ifølge en artikkel i Diario de Avisos.

Torres skal redegjøre for dokumentet som skal signeres på ministermøtet i ettermiddag, skriver avisen. Han skal også etter sigende ha et møte med Spanias statsminister, Pedro Sanchez, om å få gå tidlig ut av den nasjonale alarmtilstanden, som skal avsluttes i hele Spania 21. juni..

Når fase 3 og alarmtilstanden avsluttes, kan blant annet restauranter, butikker og andre etablissementer  ta imot flere folk, men fortsatt med visse restriksjoner som er nedfelt i den nye smittevernloven som gjelder etter  at alarmtilstanden avsluttes. Loven om smittevern ble vedtatt tirsdag denne uken.

Gjenåpningen av internasjonal fly- og båttrafikk skal likevel skje 1. juli, slik det tidligere er bestemt av staten.

Torres ønsker strenge smittevernprotokoller for turister fra utlandet, blant annet PCR-test for covid-19 i avreiselandet.

Den spanske regjeringens industri-, turisme- og handelsminister, Reyes Maroto, er åpen for å studere denne muligheten, uttalte han på onsdag, men det er foreløpig ikke konsensus i Europa for dette.

For at testing i avreiselandene skal gjennomføres, må det inngås avtaler med hvert enkelt land, uttalte Maroto under en debatt i kongressen onsdag.