To selgere fra butikken hvor TV3s svindeljegere ble angrepet er arrestert

Politiet har pågrepet to personer som jobber i butikken Future Shop i Puerto Rico på Gran Canaria, hvor TV3s svindeljegere og kameramannen ble angrepet da de forsøkte å avdekke svindel i butikken.

Den notoriske svindelbutikken ligger i den lave bygningsrekken nede på bildet, like ved badestranden i Puerto Rico. Foto: Hugo Ryvik

Ansatte i Future Shop, som ligger i kjøpesenteret Pasarella i havnen ved badestranden i Puerto Rico, er anklaget for å ha belastet en kundes kredittkort to ganger uten kundens samtykke for til sammen 4478 euro.

Den ene som er pågrepet er spanjol, den andre er utenlandsk.

Svindelen skal ha skjedd i august

Dette skal ha skjedd i august, etter at TV3 gjorde sine opptak i butikken til programserien Svindeljegerne basert på nesten identiske svindelopplegg der nordmenn ble lurt, omtalt i flere artikler i Canariajournalen.

Programinnslaget fra butikken ble sendt for en måned siden i episode 2.

Se TV3s svindeljegere bli truet med våpen på Gran Canaria

Pågripelsen ble gjort 23. oktober, skriver politiet i en pressemelding.

Etterforskningen skal ha startet 27. september etter at det nasjonale politiet ved Aravaca-stasjonen i Madrid meddelte Guardia Civil i Puerto Rico at en svindel kunne ha blitt gjennomført i den nevnte butikken.

60-åring lurt i butikken

En 60 år gammel danske skal ha kjøpt et nettbrett til det han trodde var 85 euro. Svindelen fulgte samme mønster som det Canariajournalen har omtalt i flere tidligere artikler:

Dansken ble spurt om når han skulle reise hjem, og nettbrettet ble levert om kvelden datoen før hjemreisen etter å ha blitt klargjort. For klargjøringen og en påstått garanti skulle han betale 15 euro.

I stedet skal han ha blitt manipulert og avledet mens to kredittkort ble trukket for til sammen 4478 euro uten at han var angivelig var klar over det.

Svindelen ble oppdaget etter at dansken kom hjem, og han returnerte til Spania for å levere en anmeldelse.

Stadig nye navn på butikken

Lokalet hvor svindelen skal ha skjedd har for øvrig tilsynelatende byttet navn flere ganger opp gjennom årene, men vareutvalget har hele tiden vært i samme kategori med vekt på elektronikkprodukter.

Slike navnebytter skjer også stadig vekk for flere lokaler med lignende vareutvalg andre steder i Puerto Rico og Puerto de Mogan.

Tags