Stengt i fem år – I dag gjenåpnes Tauro-stranden i Mogán på Gran Canaria

Mogán kommune sørvest på Gran Canaria gjenåpner i dag offisielt Playa de Tauro, som har vært stengt i fem år.

Mange er svært glade for at Tauro-stranden kan tas i bruk igjen. Bading er imidlertid ikke tillatt – enn så lenge. Foto: Mogán kommune

Stranden ble stengt da selskapet Anfi Tauro hadde lagt på 70 000 tonn sand fra Sahara.

Like etterpå ble det kjent at det var uregelmessigheter knyttet til godkjenningen av forvaltningslisensen for stranden, og den ble beordret stengt av kystverket.

Nå har Anfi Tauro mistet lisensen, og Mogán kommune står klar til å ta over ansvaret for stranden.

Gjerder er fjernet, og det er snakk om å fjerne et lavt steinggjerde som ligger tett opp til bebyggelsen i strandområdet og hindrer biltrafikk.

Det skal foreløpig kun bli lov for fastboende og utrykningskjøretøy å kjøre inn på stranden, som mangler offentlige parkeringsområder.

Folk har begynt å bruke stranden igjen, selv om den ikke åpner offisielt før i dag.

Bading er imidlertid foreløpig ikke tillatt fra kommunens side, skriver kommunen i en pressemelding.

Dette fordi det mangler livreddere, og det er et utløpsrør ut i havet fra et avsaltingsanlegg på stranden i den ene enden, og et område hvor steiner kan løsne og falle ned i den andre enden.

Det er planer om å forbedre adkomstveien til  strandområdet slik at man kjører inn ved restaurant Guantanamo, og kjører ut i den andre enden, der avsaltingsanlegget ligger.

Mogán kommune skal ha bedt kystverket om å få jevne ut sanden på stranden for å hindre tidevann fra å flomme inn i husene.

Slik sanden ligger i dag, dannes det dammer, og sjøvannet flyter ikke tilbake igjen ut i havet.