Anfi har mistet retten til å forvalte skandalestranda i Tauro på Gran Canaria

Kystverket har fratatt Anfi Tauro S.A. forvaltningsretten for den skandalebefengte Tauro-stranda i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria.

Nå skal det forhandles om hvem som skal ferdigstille og forvalte den avstengte Tauro-stranden. Foto: Canariajournalen

Stranden ble belagt med 70 000 tonn sand fra Sahara oppå den eksisterende rullesteinstranden i 2016, men har aldri blitt åpnet.

Problemstrand

Dette på grunn av uregelmessigheter i prosessen med tildeling av forvaltnigslisens til Anfi Tauro.

I tillegg har det blitt levert anmeldelser fra miljøgrupper og mange klager fra lokalbefolkningen som bor i strandområdet.

Det har også vært bråk om at sanden er hentet ulovlig fra Vest-Sahara.

Signerte i går

Kystverket signerte i går, onsdag, dokumentene som fratar Anfi Tauro retten til å forvalte stranda, skriver avisen Canarias 7.

Anfi Tauro har kunngjort at de vil gå til alle mulig juridiske skritt for å få reverseringen av driftsretten omgjort, og kreve kompensasjon.

Selskapet ble tildelt forvaltningsretten for over fem år siden, og hevder at de har hatt store kostnader.

Fortsatt stengt

Stranden er, til manges frustrasjon, avstengt med gjerder, og sikkerhetsvakter prøver å holde folk borte. Disse vaktene vil forsvinne nå som myndighetene har tatt over.

Den er foreløpig fortsatt stengt for allmennheten.

Kystverket er underlagt Kanariøyenes departement for økologisk overgang.

Forhandler med kommunen

Det skal nå forhandles med Mogán kommune om hvem som skal ha forvaltningsansvaret for stranden. Det første møtet skal angivelig holdes i dag.

Ordfører Onalia Bueno gikk høyt ut med sitt bifall, da Anfi Tauro startet arbeidet med å legge sand på stranden. Hun skal ha uttalt i går at  kommunen er villig til å ta over forvaltningen.

Byggingen av stranden var imidlertid ikke ferdig da arbeidet ble stoppet i 2016, så det er mye som må avklares og komme på plass før den eventuelt kan åpnes.

Anfi Tauro hadde store planer for utbygging av både strand og marina, samt hotell og restaurantområde på Tauro-stranda. 

Tags