Tauro-skandalen: Beboerne krever å få badestranden gjenåpnet

Beboerne i Tauro sørvest på Gran Canaria krever å få skandalestranden gjenåpnet og tilbakeført til det offentlige.

Tauro-stranden. Foto: Ben Waatvik

14. juli arrangerer beboerforeningen en demonstrasjon i protest mot det de kaller overgrep.

De krever at denne strandsonen av kysten i Mogán kommune, et av de beste turistområdene på Gran Canaria, må bli gjenåpnet.

Stranden har vært inngjerdet og stengt siden Anfi-gruppen, som har store utbyggingsplaner, la sand fra Sahara på stranden i 2016.

Like etter. allerede før stranden ble offisielt åpnet, ble den stengt fordi den tidligere kystsjefen begikk lovbrudd ved å signere byggetillatelse for stranden før alle tomteforhold var avklart.

Dette ble han nylig dømt til tre års fengsel for.

Beboerne hevder at de har levd med problemer og usikkerhet på grunn av utbyggingsplanene i over 15 år, og at situasjonen ble forverret da Anfi la sand på stranden.

Beboerforeningens president, Herminio Acosta, uttaler til avisen La Provincia at det er en skam at stranden har vært inngjerdet i tre år.

Presidenten klager også over en ødelagt rørlednig fra Anfis avsaltingsanlegg for sjøvann, som ligger i den ene enden av stranden. Det lekker angivelig fra røret ut på stranden.

Beboerne krever å få avsaltingsanlegget fjernet fra stranden.

De krever også at store steiner som er plassert som en lav mur på stranden for å hindre adgang skal fjernes.

Hovedkravet er at stranden skal tilbakeføres til slik den var, men beboerne uttrykker forståelse for at det kan bli vanskelig å fjerne all sanden.

Presidenten peker også på faren det innebærer at folk bryter seg gjennom gjerdet og bruker stranden, som er uten livreddere og andre sikkerhetstiltak.

Behoerne skal ha levert en anmeldelse til Guardia Civils naturverntjeneste.

Demonstrasjonen på stranden skal gjennomføres 14. juli klokken 14.

Tags