Aktoratet krever tre års fengsel for Kanariøyenes avsatte kystsjef i Tauro-saken

Påtalemyndighetene krever tre års fengsel og ti års diskvalifisering fra jobb i det offentlige i rettssaken mot Kanariøyenes tidligere kystsjef José María Hernández de León.

Tauro-stranden slik den så ut da sanden var nylagt sommeren 2016. Foto: Cardenas

Tiltalen gjelder forbrytelser som Hernandez skal ha begått da han ga tillatelse til legging av sand fra Sahara på Tauro-stranden sørvest på Gran Canaria for å skape en ny sandstrand, skriver avisen La Provincia.

Stranden ligger klar 

70.000 tonn sand ble lagt på stranden av selskapet Santana Cazorla, deleier i timeshare-selskapet Anfi Tauro, som står bak strandutbyggingen.

Sanden var ferdig lagt i fjor sommer, men stranden er fortsatt stengt på grunn av uregelmessigheter. 

Dokumentforfalskning

Påtalemyndigheten hevder at Hernandez så bort fra en rapport fra en tekniker som advarte om at det var uavklarte forhold angående marken hvor stranden ligger, urettmessig ga muntlig tillatelse til bygging av stranden, og forfalsket to offentlige dokumenter slik at så ut som det var i orden.

Det er uvisst om og når stranden, som er avstengt med gjerde og bevoktet, blir åpnet. En god del av sanden som ble lagt er forsvunnet under uvær i vinter.

Hernandez ble avsatt i fjor høst etter at mistankene mot ham ble kjent.

Saken føres i domstolen i Las Palmas.

Venter på myndighetene

Canariajournalen har spurt Anfi hva som vil skje med stranden og de videre byggeplanene Anfi har i Tauro, med blant annet marina og hotell.  Dette svarer administrende direktør Jose Luis Trujillo i en e-post:

- Jeg forstår godt at folk etterspør informasjon om dette. Vi er like ivrige som våre gjester på at stranden skal åpnes. Imidlertid er åpning av stranden en sak som nå ligger i myndighetenes hender. Vi må smøre oss med tålmodighet, selv om det er vanskelig.