Anfi Gruppen hever at Tauro-strandens tilstand er optimal for åpning

Forrige uke kom det frem at havet vasker bort sanden fra den nyanlagte, 300 meter lange badestranden i Tauro sørvest på Gran Canaria. Nå gå Anfi Gruppen ut med at strandens tilstand er optimal.

Playa de Tauro er omdøpt av Anfi Gruppen til Playa de Anfi Tauro etter at 70.000 tonn sand fra Sahara ble lagt ut. Foto: Anfi

I en pressemelding i dag skriver Anfi at stranden har nok sand til å garantere dens levedyktighet over lang tid. 70.000 tonn sand ble lagt ut på den tidligere steinbelagte stranden i sommer.

Naturlig prosess

Det at sanden vaskes ut i kanten av stranden er naturlig og en del av en transformeringsprosess som ikke vil påvirke strandens fremtid siden det bare påvirker en liten del som blir naturlig regenerert, ifølge Anfi.

Selskapet viser til at det samme har skjedd gjennom mange år med Maspalomas-stranden, hvor sanden legger seg på havbunnen og blir ført tilbake igjen til land senere.

Fortsatt stengt

Playa de Tauro er imidlertid fortsatt ikke åpnet, og er avstengt med et gjerde, til mange turisters frustrasjon. Det er uklart når den vil bli åpnet for publikum.

Korrupsjonspåstander, påståtte brudd på byggeplanene, miljøproblematikk og politiske betente spørsmål har kastet store skygger over strandprosjektet.

Stranden er bygget av Grupo Santana Cazorla, som eier halvdelen av Anfi Gruppen sammen med hotellgruppen Lopesan. Det er starten på storstilte utbyggingsplaner med hotell, marina, butikker og restauranter på Playa de Anfi.