Nylagt strand i Tauro på Gran Canaria kan ende i total fiasko

Justisdepartementet i Spania har startet en prosess for å vurdere om det er grunnlag for å trekke tilbake Anfi-gruppens tillatelse til å bygge og drive en sandstrand i Tauro sørvest på Gran Canaria, hvor sanden allerede lagt ut, skriver avisen La Provincia.

Det har tidligere kommet frem at det er flere irregulære forhold i forbindelse med utbyggingen av Playa de Tauro, hvor det ble lagt på sand fra Vest-Sahara i sommer. I den grad at kystsjefen ble fjernet fra sin stilling på grunn mistanker av han står bak feil og ulovligheter som ble avdekket.

Timeshare-selskapet Anfi står bak

Konsesjonen på å bygge og drive stranden i 50 år er gitt til Anfi-gruppen, som eies av Grupo Santana Cazorla og Lopesan.

Byggingen, som er utført av Santana Cazorla, skal ha startet uten at den påkrevede dokumentasjonen var i orden, blant annet angående en privateid del av strandområdet, og prosjektet skal heller ikke ha blitt utført i henhold til de godkjente planen.

Miljøklager

Flere klager er også kommet inn fra miljøorganisasjoner som hevder at sjøvekster er truet med utryddelse på grunn av stranden, og for at sanden som er lagt ut angivelig ikke er renset for fremmede organismer som kan true de eksisterende organismene.

Anfi har planer om å sette ut strandsenger og parasoller og ha kioskutslag på det 11.200 kvadratmeter store området. På lengre sikt er det planer om å bygge luksusmarina, hoteller og restaurant- og butikkområde.