Fire tatt for svindel med utleie av ferieboliger på Lanzarote

Guardia Civil har pågrepet fire personer i Madrid som er mistenkt for å ha svindle til 15.000 euro ved å tilby leie av ferieboliger som ikke eksisterer eller som de ikke disponerer på Lanzarote og andre steder.

Guardia Civil politibil. Foto: Hugo Ryvik

Svindelmetoden var lik den som er omtalt i Canariajournalen ved flere tidligere anledninger:

Annonser ble lagt ut på nettsider for utleie av ferieboliger, i noen tilfeller kopier av tidligere annonser som var funnet på internett, andre ganger av boliger som ikke eksisterer, skriver Guardia Civil i en pressemelding i dag.

Bankoverføringer med forhåndsbetaling og en kopi av identitetspapirer ble krevd av de som bet på. Falske kontrakter ble sendt til leietakerne.

Ofrene oppdaget ikke svindelen før de ankom feriestedet og ikke fikk tilgang til ferieboligen de har betalt for.

For å øke troverdigheten, skal de som ringte til telefonnummeret som var oppgitt ha blitt møtt av en kvinne som snakket med spansk aksent.

To av de mistenkte er spanjoler, og to er utlendinger, ifølge politiet. De er mistenkt for å ha gjennomført minst 15 slike svindler, og politiet utelukker ikke at det er flere.

Politiets etterforskning er fortsatt åpen, og det pågår leting etter svindelofre og annonser i provinsene Las Palmas, Huesca, Cadiz, Barcelona, ​​Balearene, Asturias, Cantabria, Malaga, Jaén og Storbritannia.

Tags