Ny svindel med utleie av ferieboliger avslørt på Lanzarote og Tenerife

Politiet i Tias på Lanzarote pågrep 15. juni en 21 år gammel spanjol som er mistenkt for å ha svindlet turister med falsk utleie av ferieboliger i Puerto del Carmen på Lanzarote.

Det er høyt press og dermed høye leiepriser for ferieboliger på Lanzarote. Det øker også risikoen for utleiesvindel. Foto: Pixabay

Politiet etterforsker saken etter at det kom inn tre anmeldelser om svindel i juni, skriver avisen Canarias En Hora. Ferieboliger skal ha blitt tilbudt til leiepriser som lå godt under markedsprisen.

Annonseringen skal blant annet ha skjedd på Booking.com og annonsesiden Milannuncias.

Folk som bet på skal ha betalt mellom 1.200 euro og 1.600 euro i forskuddsleie. Ved ankomst skal det ha vist seg at det ikke var 21-åringen som eide boligene, og han skal heller ikke ha hatt noen rett til å leie disse ut.

Han skal tidligere ha leid boligene for en helg og dermed sikret seg tilgang til disse. Etter pågripelsen viste det seg at det angivelig er lignende anmeldelser mot mannen i Arrecife på Tenerife.

21-åringen skal være straffedømt tidligere.

Canariajournalen har tidligere i år skrevet flere artikler om nordmenn som er svindlet med ferieboligutleie på Kanariøyene.