Leilighetshotellet Arguineguin Park blir som en liten landsby inne i byen

I oktober skal det nye leilighetshotellet Arguineguin Park sørvest på Gran Canaria stå ferdig, og det blir annerledes enn alle andre overnattingstilbud på Gran Canaria.

Illustrasjonen viser hvordan Arguineguin Park skal se ut når anlegget står ferdig i oktober. Klikk på lenke i artikkelen for å se flere illustrasjoner og bilder. Ill: Servatur

Hotellet består av 14 relativt lave boligblokker med seks etasjer og et parkanlegg med tre badebassenger mellom bygningene.

Det blir også et stort Spar supermarked, restaurant og strandbar i anlegget.

Se filmpresentasjon av Arguineguín Park.

263 romslige leiligheter med to eller tre soverom og fra to til ni sengeplasser avhengig av leilighetstype, alle med store terrasser eller balkonger, skal bidra til å få gjestene til å føle at de bor i et ordentlig hjem når de er på ferie.

I underetasjene fins det ikke bare parkeringsplass for hver enkelt leilighet, men også et lite rom for hver leilighet hvor gjestene kan oppbevare saker og ting.

Hjemmekos med hotellservice

Anlegget blir nærmest som en egen, liten landsby med flere hundre kortidsboende innbyggere sentralt i Arguineguin by, og med rundt ti minutters gangavstand til bystranden og sentrum.

Det er også et hjem borte fra hjemmet som har de tjenester et hotell kan by på, forteller Michael Lund Jensen, leder for kommersiell og forretningsmessig utvikling av Servatur, det norskeide selskapet som skal drive Arguineguin Park.

– Vi har tro på å tiltrekke oss sykkelturister og andre aktive turister, og har lagt til rette for det med blant annet sykkelparkering, forteller Jensen til Canariajournalen..

Han opplyser at det er inngått en avtale med en arrangør av en crossfit-konkurranse som skal holdes i Arguineguin 12.-17. november, «Riders Throwdown», der Arguineguin Park er det offisielle overnattingsstedet.

Vil ha skandinaviske gjester

Arguineguin Park retter seg først og fremst mot nordmenn og andre skandinaver.

Jensen har tro på et hotellbelegg på 70 prosent de første månedene etter åpningen, 90 prosent i høysesong etter årsskiftet, og 80 prosent for neste år som helhet.

– Da kommer det til å bo veldig mange nordmenn her, tror jeg, sier Jensen.

Nordmannen Kai Mikaelsen fra Gjøvik er toppsjefen i Servatur, og har klokkertro på at turistanlegget vil slå an:

– Jeg tror Arguineguin Park er et konsept som tiltaler mange skandinaver, og passer både for par, familier og vennepar. Det ligger perfekt plassert for vår hovedmålgruppe, sier han til Canariajournalen.

Rabattpriser det første året

Servatur har allerede begynt å ta imot bestillinger for overnattinger fra november av, og har et åpningstilbud med opptil 60 prosent rabatt som gjelder hele den kommende vintersesongen.

Arguineguin Park er bygd av, og eies av et spansk selskap. Servatur har kontrakt på driften av leilighetshotellet, som er klassifisert som feriebolig (vivienda vacacional).

Det har ifølge Jensen en kvalitet som tilsvarer et riktig bra firestjerners hotell.

Investeringen det spanske selskapet har gjort er på 65 millioner euro, og byggingen startet i april 2017. Planen var opprinnelig å åpne i april i år, men ferdigstillingen er noen måneder forsinket, blant annet på grunn av ekstraarbeider med støttemurer, forteller Jensen.

Servaturs 13. hotell

Fra før driver Servatur tolv andre leilighetshoteller på Gran Canaria, og er eier eller deleier i de fleste av disse. 

Når Arguineguin Park åpner, har selskapet cirka 4000 sengeplasser å tilby til turister på Gran Canaria.

Gleder seg

Michael Lund Jensen, leder for kommersiell og forretningsmessig utvikling av Servatur, gleder seg til Arguineguin Park by Servatur åpner i oktober.

Tags