Overnatting på Gran Canaria

Det finnes noe for ethvert budsjett for de som søker overnatting på Gran Canaria.

Overnatting på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Gran Canaria har over 143 000 sengeplasser i hoteller og leiligheter. I tillegg er det flere som leier ut ferieboliger privat på Gran Canaria, og dermed ikke telles med i den offisielle statistikken.

Tilbudet omfatter alt fra dyre, femstjerners luksushotell til billige, enkle rom hvor du deler kjøkken og bad med flere andre.

Prisen varierer fra 11-12 euro per natt til langt over 200 euro per person.

Campingplasser er et billig alternativ

Dessuten kan du overnatte enda billigere på en av Gran Canarias to kommersielle campingplasser,, Camping Temisas eller Camping Playa de Vargas, som er den nyeste og beste.

I tillegg kan du overnatte helt gratis på offentlige campingplasser hvis du søker om tillatelse på forhånd.

Overnatting alle steder på Gran Canaria

I turistområdene på sørsiden av Gran Canaria og i hovedstaden Las Palmas er overnattingstilbudet størst. Men det fins også hel del turistsenger nord og nordvest på øya, og i en del av fjellbyene.

Vær oppmerksom på at det i de eldste turistområdene Playa del Ingles og San Agustin er en del slitte hotell- og leilighetskomplekser fra 1970- og 1980-tallet.

Disse bør totalrenoveres eller rives for å bygge nytt, noe turistmyndighetene på Gran Canaria prøver å stimulere til.

Kravene til nye hoteller som bygges på Gran Canaria er at de skal ha minst fire stjerners standard. En opprustingsplan for Playa del Ingles og Maspalomas-området er satt ut i livet i 2013.

Flere overnatter i fjellene på Gran Canaria

Turistboliger i landlige omgivelser er blitt mer vanlig de siste årene på Gran Canaria.

Turisme på landet (såkalt rural turisme) er noe turistmyndighetene på Gran Canaria satser sterkere på etter å ha lagt ny strategi i 2009.

Minst 1000 sengeplasser i hoteller og småhus som ligger i landlige områder på Gran Canaria, de fleste i fjellene.

Disse bygningene er gamle og restaurerte i tradisjonell, kanarisk stil. En del fullt innredede huleboliger tilbys også på Gran Canaria.

Reis og finn

Hvis du ikke ønsker å bestille overnattingssted på Gran Canaria på forhånd, men heller se hva du finner når du kommer ned, går det som regel greit å finne noe brukbart.

Spør gjerne gjerne betjeningen i restauranter eller kafeer. De vet ofte om private utleiere, eller leier ut noe selv.

I perioder som sammenfaller med høstferier, juleferier og vinterferier kan det være vanskelig å finne noe å leie til en hyggelig pris på enkelte av mest populære mindre turiststedene på Gran Canaria, slik som Puerto de Mogan.

Er du villig til å punge ut, fins det alltid noe å leie da også.

God søkemotor

Vil du helst planlegge overnattingen på Gran Canaria på forhånd, kan du prøve søkefunksjonen for overnattingssteder på Gran Canarias offisielle turistsider.

For dere som har tenkt å overvintre eller bo på Gran Canaria mange uker i strekk, kan det være lurt ta en kortere ferietur først for å orientere seg godt på forhånd. 

Det kan være greit å vite hva du går til, så du ikke risikerer å bli sittende misfornøyd i flere måneder i en leilighet som på langt nær svarer til forventningene.

Billigst med langtidsleie på Gran Canaria

Turistboliger med minimum leietid på tre eller seks måneder er for eksempel ofte en god del rimeligere per døgn enn slike som også tilbys for kortere perioder.