Fortsatt byggestopp for nytt parkeringshus i Arguineguin etter konkurs

Underleverandører til et paralysert parkeringsbygg i Arguineguin sørvest på Gran Canaria varsler aksjoner mot Mogan kommune etter at kommunen lot hovedkontraktøren begjærte seg konkurs.

Grunnarbeidene stoppet helt i april. Underleverandører er svært misfornøyde med situasjonen, skriver avisen Canarias Ahora.

Det har ikke blitt gjort noe arbeid på tomten i 10 millioner euro-prosjektet på fem måneder. I dag er det bare en stor grop i bakken.

Underleverandører av tjenester har nå levert en rapport til Mogan kommune der de kritiserer at kommunen lot hovedleverandøren, Oproler S.L., bli slått konkurs, og varsler at de vil aksjonere foran kommunekontoret en av de nærmeste dagene.

I et kommunestyremøte 2. juli ble det vedtatt å annullere kontrakten med hovedkontraktøren, og lyse ut byggekontrakten på nytt. En slik utlysing har ikke kommet ennå..

Mangelfull sikring

Det blir også påpekt i rapporten fra underleverandørene at sikkerheten for et helsesenter og en skole som ligger like ved byggeplassen er truet.

Dette fordi det er brukt midlertidige støttesøyler for å sikre byggeplassen mot utrasing, men mellom helsesenteret og skolen har det angivelig ikke vært mulig å sette støttesøyler på grunn av en strømkabel som går der.

De midlertidige søylene har også en levetid på to år, og kan bli svekket etter den tiden, påpekes det.

Det blir også vist til oversvømmingsfare hvis det kommer mye regn.

Grunnarbeidene for parkeringshuset ble påbegynt 27. august 2018 og byggingen skulle ta 23 måneder. Nå er det allerede fem måneder forsinket og blir neppe ferdig i 2020.

Tomten ligger like ved den offentlige legevakten i hjertet av Arguineguin.

Se presentasjonsfilmer av byggeprosjektet

Filmanimasjon, parkeringshus i Arguineguin.

Parkeringshuset får plass til 486 biler, og de første 90 minuttene blir det gratis parkering.

Det får to etasjer under bakken og et torg på taket med kiosk, lekeplass, sportsområde med trimapparater, rekreasjonsområde, skyggeområder og vegetasjon. Det fins også planer om et fremtidig bibliotek og et ungdomssenter.

7800 kvadratmeter

Arealet blir på 7800 kvadratmeter. Regionsregjeringen på Kanariøyene har innvilget økonomisk støtte til byggingen med 90 prosent av totalsumme

Brukere av legevakten kan parkere i Damasco-gaten i opptil 40 minutter. To parkeringsplasser for bevegelseshemmede fins nær inngangen til legevakten.