Krever reparasjon av rasskadet vei i stedet for nytt parkeringshus i Arguineguín

Nueva Canarias, opposisjonsparti i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria, krever at kommunen skal flytte pengene som er satt av til nytt parkeringshus i Arguineguín over til reparasjon av kystvei GC-500 mellom Taurito og Puerto de Mogán.

Slik så det ut kort tid etter at raset gikk i juli 2017. To personer på moped ble lettere skadet. Et nytt ras gikk på samme sted i september. Foto: Ben Waatvik

Veistrekningen har vært stengt i 13 måneder etter at det gikk ras 11. juli i fjor som tok med seg en stor del av veibanen.

Arbeidet med å reparere veien ble påbegynt senere samme måned og skulle vare i cirka to og en halv måned, ifølge en pressemelding fra øyrådet, men et nytt ras på samme sted i september førte til full stopp i arbeidet.

Nueva Canarias foreslår å inngå en avtale med regionsregjeringen på Kanariøyene for å garantere finansieringen på sju millioner euro.

Ordføreren i Mogán, Onalia Bueno, uttalte i desember 2017 at departementet for offentlige arbeider hadde forpliktet seg til å sette av fire millioner euro til reparasjon av veien og rassikre klippen La Puntilla, hvor raset gikk.

Siden har ingen ting skjedd i rasområdet, og det er ikke gitt noen informasjon om hva som skal skje eller når arbeidene skal starte.

Over 2000 underskrifter er samlet inn i en kampanje der det kreves at veien repareres. Nueva Canarias omtaler det som et alvorlig problem for mange arbeidere som jobber i området.