Mogán kommune har godkjent byggeplanene for et parkeringshus i Arguineguín

Planene for bygging at et nytt parkeringshus til nesten sju millioner euro i Arguíneguin sørvest på Gran Canaria ble på torsdag godkjent av kommunestyret i Mogán i et ekstraordinært møte.

Slik er det tenkt at parkeringshuset i Arguineguín skal se ut fra utsiden. Ill: Mogán kommune

Selskapet Oroler, Obras y Proyectos S.L.U er tildelt byggeoppdraget, skriver kommunen i en pressemelding.

To års byggetid

Selskapet har forpliktet seg til å ferdigstille bygningen i løpet av to år, og vil få et betalingsfradrag på 6000 euro per dag de overskrider byggetiden.

Parkeringshuset får to etasjer under bakken og et torg på taket, kiosk, lekeplass, sportsområde med trimapparater, rekreasjonsområde, skyggeområder og vegetasjon. Det fins også planer om et fremtidig bibliotek og et ungdomssenter.

Arealet blir på 7800 kvadratmeter. Regionsregjeringen på Kanariøyene har innvilget økonomisk støtte til byggingen.

Motstand mot av byggeplanene

Opposisjonspartiet Nueva Canarias stemte imot planene.

Ikke fordi partiet er imot at det bygge parkeringshus i byen, men fordi de er uenige i plasseringen og hevder at Arguineguin vil "kollapse" når arbeidet starter – en kommunal skole og et helsesenter ligger like ved den planlagte plasseringen.

I tillegg hevder partiets leder i Mogán, Isabel Santiago, at det vil bli vanskelig å få ferdig bygningen innen den fastsatte fristen på to år, hvilket skal være nevnt i en teknisk rapport.

Flere argumenter mot byggingen

Et annet argument som trekkes frem er at prosjektet bryter med det nåværende urbane regelverket, som angivelig uttrykkelig forbyr bygging av parkeringsplasser i dette området.

Dessuten argumenterer Santiago med at delplanen som påvirker området der byggingen av parkeringsplassen er planlagt innebærer at det ikke er mulig å gjennomføre dette arbeidet.

Hun trekker også frem at selskapet Satocans forespørsel om å få en kopi av alle tilbudene til arbeidskontrakten har blitt avvist av kommunen – de er kun blitt gitt anledning til å se tilbudene i kommunehuset. Denne beslutningen begrenser innsikt i tilbudene og tyder på at alt ikke er som det skal være, ifølge Santiago.

Vil at pengene skal brukes til andre ting

Nueva Canarias krever at kommunen ikke fortsetter med prosjektet.

Partiet mener at pengene heller skal benyttes til å løse alvorlige problemer med avfallshåndtering og avløpsrensing i kommunen, til å garantere vannforsyning til hele befolkningen, og til å lage en plan for å redusere arbeidsledigheten, slik det er gjort med godt resultat i Agüimes kommune.

Kommunens ordfører, Onalia Bueno, avfeiede angivelig innvendingene fra Nueva Canarias som tøv i kommunestyremøtet.

Nedbetalingstiden for parkeringshuset er angivelig 50 år, og vedlikeholdskostnadene er beregnet til 180.000 euro i året, slik at den endelige kostnaden vil bli 18 millioner euro.