Slik blir Arguineguins fremtidige parkeringsanlegg

Et nytt parkeringsanlegg skal bygges sentralt i Arguineguin, hvor det er store parkeringsproblemer i dag. Parkeringsanlegget får 486 parkeringsplasser i to etasjer under bakken.

Tegning av parkeringsanlegget. I et kommunestyremøte i Mogan 29. august ble kontrakten på bygging av parkeringsanlegget og en rapport om etablering av en kommunal parkeringstjeneste godkjent. Ill: Mogan Kommune.

På taket blir det lekeplass for barn, trimsområder og rekreasjonsområder for voksne, en matkiosk, en 500 kvadratmeter stor flerbruksbygning, hvileområder, skyggeområder og grøntområder.

Totalt skal parkeringsanlegget dekke et areal på 7.800 kvadratmeter. Det skal drives av det kommunale selskapet Mogán Gestión Municipal, skriver Mogan kommune i en pressemelding.

Parkeringsavgiften blir 1,50 euro per time, 50 euro per måned for tilgang til døgnet rundt-parkering, og 30 euro i måneden for parkering opptil tolv timer per døgn.

Parkeringsanlegget har et byggebudsjett på 8,19 millioner euro. 5 millioner kommer fra Kanariøyenes investeringsfond FDCAN, resten betaler kommunen selv.

I dag fins det bare 220 parkeringsplasser i friluft i området. Det er på samme sted at det nye parkeringshuset skal bygges, mellom den kommunale legevakten (Centro de salud) og en Spar-butikk.