Gangveien mellom Arguineguín og Patalavaca er gjenåpnet

Gangveien som går 25 meter over havflaten langs veien mellom Arguineguín og Patalavaca i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria er gjenåpnet etter omfattende reparasjoner.

Gangveien er nå åpnet for fortgjengere, selv omd et gjenstår litt arbeid. Foto: Ayuntamieonto de Mogán

Arbeidet begynte i juli 2017, og nå er den populære gangveien endelig tilgjengelig igjen, til glede for de mange turistene og fastboende som beveger seg i området.

I perioden den var stengt, var fotgjengere henvist til å gå en gangvei langs sjøkanten som til tider har vært i dårlig stand den også.

Det er bare småsaker igjen å gjøre før gangveien er helt ferdigskriver kommunen i en pressemelding. Den største jobben har vært å reparere og forsterke den 25 meter høye strukturen som holder gangveien oppe på noen av strekningene.

Nye rekkverk i rustfritt stål er satt opp, nytt dekke er lagt, gatebelysning er reparert og renovert, hvileområdene er pusset opp og har fått nye sittemøbler og graffiti er fjernet.

Gangveien går mellom Sunwing-hotellet i Arguineguin og Leilighetsbygningen Doñana i Patalavaca og er 733 meter lang.

Arbeidet er gjort med hjelp av 500.000 euro i støtte fra den spanske regjeringen og 75.000euro fra Mogán kommune.

Det pågår også arbeid med å forbedre og fornye gangveien som går langs havkanten. Første fase er gjennomført, hvilket omfatter den nå fornyede La Lalilla-stranden.