Nordmann sikter mot topp ti i Spanias hotellbransje

Kai Mikaelsen fra Gjøvik begynte med hotellutvikling på Gran Canaria i 2009. Målet er nå å bli blant de ti kjedene i Spania med flest rom å tilby i løpet av fem år.

Kai-Robert Mikaelsen fra Gjøvik, Norge bygger opp en millardvirksomhet i Spanias hotellbransje med Kanariøyene som base. Her foran La Canaria i Patalavaca, det første hotellet han involverte seg i på Kanariøyene. Foto: Canariajournalen

Mikaelsen er styreleder og hovedaksjonær i hotellkjeden Servatur, som åpner sitt neste leilighetshotell, Arguineguin Park by Servatur i oktober.

Fra oktober av driver han 13 hoteller med 2000 leiligheter på Gran Canaria, og selskapet har flere utvidelser og hotellkjøp rett rundt hjørnet.

– Antallet på 2000 leiligheter skal vi doble i løpet av tre år, og målet er å bli blant de ti største i Spania i antall rom i løpet av fem år, sier Kai Mikaelsen til Canariajournalen.

10.000 enheter om ti år

I et tiårs perspektiv er 10.000 enheter målet, forteller han.

For å gjøre dette mulig er det inngått en "forlovelse" med det som kanskje er Europas dyktigste og mest ekspansive private eiendomsselskap, ifølge Mikaelsen.

Han ønsker ikke ønsker ikke å røpe hvilket selskap dette er ennå.

Mikaelsen har mye på gang som tyder på at en topp ti-plassering i Spanias hotellbransje slett ikke er en utopi. Det meste er imidlertid forretningshemmeligheter foreløpig.

Pusser opp og utvider i Puerto Rico

Det som derimot ikke er hemmelig er at en renovering, oppgradering og utvidelse av Puerto Azul I Puerto Rico starter snart.

Dette leilighetshotellet ligger i samme område på vestsiden av Gran Canaria som Arguineguin Park, starter som svært kort tid.

Der blir det en utvidelse fra 350 leiligheter til 450 leiligheter med fire stjerners standard. Renoveringen har et budsjett på 30 millioner euro.

En ny bygningskropp med 100 leiligheter skal reises der hvor det i dag finnes tennisbaner, og knyttes til det eksisterende hotellet.

Størst på Gran Canaria om tre år

Mer kommer de nærmeste årene, ifølge Mikaelsen.

Hvis alle brikker faller på plass på Gran Canaria, vil Servatur angivelig være den største hotellaktøren på øya målt i antall leiligheter om tre år.

Overtok Servatur i 2013

Mikaelsen har kommet langt siden han i 2009 ble involvert i å renovere hotellet La Canaria i Patalavaca sørvest på Gran Canaria. Nå er det blitt et Radisson Blu-hotell i luksusklassen.

Etter at La Canaria i Patalavaca var pusset opp, rettet Mikaelsen blikket mot andre hoteller som kunne være aktuelle.

Han fant Servatur, en hotellkjede som hadde åtte leilighetshoteller.

Mikaelsen overtok kontrollen i Servatur sammen med Øystein Topp i januar 2013. I dag eier nordmannen 100 prosent av selskapet.

Oppgraderer og øker prisen

Kjedens hoteller har ett etter ett blitt pusset opp til en høyere standard.

Noen av de opprinnelige hotellene har falt fra, men andre har kommet til og kjeden er utøkt til 13 leilighetshoteller.

Romprisene er opptil to-tre ganger høyere enn før på grunn av den høyere standarden, forteller Mikaelsen.

Går med stor gevinst

Omsetningen har økt til drøyt 50 millioner euro i 2018. Overskuddet før skatt og avskrivninger er solid, cirka 14 millioner euro i 2018.

– Målet er å doble selskapets omsetning i løpet av tre år, sier Mikaelsen.

Da kan det med andre ord være en milliardbedrift i 2022, målt i norske kroner.

Vekst gjennom oppkjøp

Den største delen av veksten skal i første omgang skje gjennom overtakelse av en rekke andre, eksisterende hoteller sør på Gran Canaria.

Forhandlinger pågår og er til dels langt kommet, og noen avtaler er inngått allerede.

Vil utvider til flere Kanariøyer

Servatur ser ikke bare på Gran Canaria, men retter også blikket mot andre kanariøyer.

– Vi ser på hoteller på Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura for tiden, sier Mikaelsen.

Han er heller ikke fremmed for å dra i gang på det spanske fastlandet.

– Jeg synes det er mye bedre å drive med eiendomsutvikling og hoteller her enn i Norge. Her er det veldig høy profesjonalitet i bransjen, og vi har satt sammen et veldig bra team med dyktige folk i Servatur, slår Mikaelsen fast.

Tags