Svensk 80-åring tilkjent 522.000 kroner fra timeshare-selskap på Gran Canaria

En 80 år gammel kvinne fra Vändelsö i Sverige har fått to timeshare-kontrakter med selskapene Puerto Calma Marketing S.L. og Vista Amadores S.L. kjent ugyldig, og er tilkjent 522.600 svenske kroner.

Amadores Beach Club ligger ved den populære, kunstig anlagte Amadores-stranden sørvest på Gran Canaria. Foto: Pixabay

Dommen, som Canariajournalen har fått lese, ble avlagt i mai av lokalretten i San Bartolome de Tirajana sør på Gran Canaria.

Avkortet for brukstiden

Kravet ble fremmet av advokatselskapet Timeshare Reclaim & Consulting (TRC) på Gran Canaria på vegne av kvinnen og var på 670.000 kroner, men ble avkortet med en beregnet sum for den tiden kvinnen har hatt rett til å brukte leilighetene siden kontraktene ble inngått.

Kontraktene gjaldt henholdsvis tre uker og en uke i året av en leilighet i Amadores Beach Club.

Grunnlaget for dommen er at kontraktene ikke hadde tidsbegrensing. Det gjeldende lovverket sier at slike kontrakter kan ha en varighet på mellom tre og 50 år. Dermed ble de kjent ugyldige.

Bruksverdi satt til 14.250 kroner per år 

Avkortingen i beløpet ble regnet ut på grunnlag av den lovfestede maksimale varigheten på 50 år og det antallet år som den svenske kvinnen hadde tilgang på leiligheten i de kontraktfestede fire ukene.

For enukeskontrakten har kvinnen betalt 167.500 kroner. Dette ble avkortet med 3.750 kroner per bruksår.

For treukerskontrakten var beløpet 502.500 kroner, og ble avkortet med 10.500 kroner per bruksår. Det vil si 14.250 per år til sammen for fire uker.

Vinner sak etter sak

TCA har for øvrig vunnet fire andre saker mot de samme timeshare-selskapene den siste tiden for klienter fra forskjellige land, og venter på dommer fra fem andre saker.

Advokaten som førte saken for Puerto Calma Marketing og Vista Amadores har ikke svart på Canariajournalens henvendelser om tilsvar.

Mange pågående saker

Det strømmer på med dommer i spansk lokal-, provins- og Høyesterett for tiden der timeshare-kontrakter blir annullert og kundene får mesteparten av pengene tilbake. Canariajournarnalen har tidligere omtalt flere av sakene.

Rushet startet med at den norske kvinnen Tove Irene Grimsbo vant sin sak i Høyesterett i Madrid mot timeshare-selskapet Anfi del Mar i januar 2015, en dom som har skapt presedens.

Tags