Hvordan bli kvitt innpåslitne timeshare-selgere

SIKKSAKK OG SIDELENGS: En bakdel ved å reise til populære feriemål som Gran Canaria er at det alltid er noen som ønsker å loppe deg for penger.

Det gjelder å komme timeshare-selgerne i forkjøpet og sprute i gang munndiareen med den sleipeste salgspraten du kan tenke deg, tipser Herodes Falsk. Ill: RF Stock Photos / Canariajournalen.no

Selvsagt må alle mennesker gjøre ett eller annet for å tjene til livets opphold. Men når jeg er på ferie ønsker jeg å kunne gå langs stranda, gjennom et hotellområde eller bort til en tennisbane uten å bli rent ned av ivrige timeshare-selgere.

Jeg hørte en gang noen si at ”sjansene for å finne en ærlig timeshare-selger er mindre enn å finne Atlantis når du åpner en septiktank.”

Ok, jeg innrømmer at det var meg som sa det.

Dette er en type selgere som ikke forstår at du ALDRI vil kjøpe  tjenestene deres, selv om de kidnapper ungene dine og holder en pistol mot tinningen til kona di. Det verste er at de ikke gir seg! 

Selv når du ligger rett ut på gulvet, fullstendig utmattet av alt pisspratet deres, fortsetter de å overøse deg med tilbud:

"Dette er et helt unikt tilbud! Det gjelder kun i  dag! For bare to hundre og nitti tusen kroner kan du bli medlem av dette fantastiske ferieparadiset – pluss årlige utgifter, selvfølgelig."

"Og hvis du ikke liker deg her kan du bo hos alle våre samarbeidspartnere i samme periode. Mot et  lite tillegg, selvfølgelig. Vi har luksushoteller over hele verden. De karibiske øyer, Florida, Frankrike."

"Flybilletter? Vi fikser det! Leiebil? Vi fikser det! Seilbåt rundt de greske øyer? Det inngår i pakka. Hvis du vil ha to seilbåter, ikke noe problem!"

Panfløyte-CD, t-skjorte??? Alt kan bli ditt, bare du kjøper i dag. Ikke tenk deg om, men gjør det NÅ!"

Det tok noen år før jeg skjønte hvordan du kan hanskes med sånne tullinger. Først forsøkte jeg på den hyggelige måten:

"Nei takk, jeg er ikke interessert; nei takk, jeg har egen leilighet rett her borte; ellers takk, men jeg gikk personlig konkurs i forrige uke; dra til helvete, forpulte idiot!"

Jeg lærte fort at den metoden var like effektivt som å prøve å bli kvitt hai ved å helle blod ut i havet.

Det finnes bare en måte å bli kvitt timeshare-parasittene på, og det er å snakke deres eget språk. Jeg har forsøkt det mange ganger, og det fungerer alltid like effektivt.

Akkurat før de skal til å begynne salget sitt, så overrasker jeg dem med forsøke å selge noe til dem. Det spiller ingen rolle hva det er.

Jeg bruker det jeg måtte ha for hånda; solbadolje, et møkkete håndkle, navlelo, gårsdagens avis – hva som helst.

Etter noen få minutter går det opp for dem at du er enda galere enn dem, noe som gjør at de gripes av panikk.

De vet av erfaring at sjansene for å unnslippe slike idioter er nesten lik null, og at hvis de først får bitt seg fast, går hele dagen med på å forsøke å bli kvitt dem.

Du behøver bare å gjenta den samme frasen femten – tjue ganger: "Mot et lite tillegg, selvfølgelig, kan du få lov til å bla i avisen også."

Plutselig er det du som har lurt timeshare-iglene.

Det er synd at verden er blitt som den er, men hvis ikke du prøver å lure alle - vil alle prøve å lure deg.

Herodes Falsk

Herodes Falsk ble kjent på 1970-tallet som medlem i showgruppa Jonas Fjeld Rock n' Rolf Band .

Med humorgruppa Prima Vera ble han rikskjendis sammen med Jahn Teigen og Tom Mathisen, og fortsatte i samme spor med Falsk/Mathisen.

Han blir av mange regnet som Norges første stå-opp-komiker.

Falsk har utgitt et stort antall plater og laget flere tv-serier samt noen filmer.

De siste årene har han gjort stor suksess med foredraget “Menneskets beste venn er et smil”.

Falsk har gitt ut ti bøker, og er aktuell med romanen ”Calima - Brennhett mareritt”, med handling fra Gran Canaria. 

Sikksakk og sidelengs med Herodes Falsk

I spalten Sikksakk og sidelengs i Herodes fotspor skriver Herodes Falsk sine skråtanker om sydenreiser, turister, nordmenn i utlandet osv.

Falsk har hatt feriested på Gran Canaria siden midten av 1980-tallet, og oppholder seg store deler av året på øya.

Han er i det hele tatt en usedvanlig bereist herremann, så du kan trygt ta det han skriver for god fusk.

Tags