Timeshare-selskap dømt for å ha tatt forskuddsbetaling

Det norsk-kanariske timehare-selskapet Anfi på Gran Canaria har fått to dommer mot seg for å ha tatt forhåndsbetaling for timeshare-avtaler som er inngått med kunder.

Timeshare-anlegget Anfi del Mar i Arguineguin sørvest på Gran Canaria. Foto: Anfi Gruppen

I den ene dommen fra 20. november bekrefter angivelig provinsretten i Las Palmas en tidligere dom mot Anfi i lokalretten i San Bartolome de Tirajana kommune, ifølge en artikkel i avisa Maspalomas Ahora.

Dommen sier ifølge avisartikkelen at Anfi skal tilbakebetale to britiske kunder 13.600 euro.

Ble nektet å bruke angreretten

Bakgrunnen skal være en timeshare-kontrakt for Anfi Beach Club i Arguineguin på Gran Canaria som ble inngått i januar 2005. Kundene skal ha betalt 2062 euro i forskudd, og skulle betale resten, 11.523, euro, i mars samme år.

Kundene skal ha angret seg og ville annullere kontrakten innenfor angrefristen som er satt i timeshare-loven, men Anfi skal ha nektet dem å bruke angreretten.

Retten finner det angivelig bevist at Anfi handlet i strid med loven da de tok forskuddsbetaling, og ber selskapet om å annulere kontrakten og betale pengene tilbake.

Dømt i lokalretten

I en annen dom i lokalretten i San Bartolome de Tirajana kommune fra 30. september skal retten ha slått fast at tre kontrakter med Anfi Timeshare Sales, Anfi Resorts og Anfi del Mar skal annulleres på samme grunnlag.

I disse dommene er det også anmerket at kontraktene er inngått for livstid, mens loven sier at de kan ha en varighet på 3 til 50 år.

Hver av de tre kundene er tilkjent tilbakebetaling av 49.181 euro, skriver Maspalomas Ahora.