Husleien fortsatte å stige i mai

Den gjennomsnittlige husleien på Kanariøyene seg med 2,3 prosent fra april til mai.

Husleien fortsetter å stige på Kanariøyene.

Fra mai i fjor til mai i år, har leieprisene steget med 12,8 prosent.

Prisoppgangen på Kanariøyene er den sjette høyeste av de 17 regionene i Spania, ifølge en prisrapport fra den boligportalen Idealista, som tilsvarer Finn Eiendom i Norge og Blocket Bostad i Sverige.

De siste tre månedene har prisøkningen vært 6,0 prosent.

Fra mai i fjor til mai i år, har leieprisene steget med 12,8 prosent.

I den østlige provinsen, Las Palmas, steg prisene med 2,7 prosent månedlig og 12,2 prosent på årsbasis til et gjennomsnitt på 14,4 euro per kvadratmeter.

I den vestlige provinsen, Santa Cruz de Tenerife, var økningen henholdsvis 1,9 og 14,1 prosent til 13,4 euro per kvadratmeter.

Kanariøyenes hovedstad Las Palmas hadde en prisoppgang på 3,1 prosent fra april til mai.

Fra rapporten til Idealista.

Turistkommuner på Gran Canaria

For turistkommunen Mogán sørvest på Gran Canaria, oppgir Idealista en prisstigning på 1,6 prosent fra april til mai, 2 prosent de siste tre månedene, og 9 prosent det siste året.

Husleie i Mogán oppgis til 17,8 euro per kvadratmeter i gjennomsnitt per måned.

Prisnivået på leieboliger i kommunen var faktisk høyere i januar, 18,1 euro per kvadratmeter. I februar 2021 var den nede i 12,9 euro, det laveste siden september 2017.

I nabokommunen San Bartolomé de Tirajana, Gran Canarias største turistkommune, var den gjennomsnittlige, månedlige leieprisen enda høyere enn i Mogán: 19,4 euro per kvadratmeter, det høyeste som noen gang er registrert.

Økningen fra april til mai var 0,3 prosent. De siste tre månedene steg prisen med 4,2 prosent, og det siste året med 10,2 prosent.

Turistkommuner på Tenerife

Arona kommune på Tenerife hadde en prisoppgang på 2,7 prosent fra april, 1,6 prosent fra februar, og 15,4 prosent det siste året.

Husleien per måned er i gjennomsnitt 17,2 euro per kvadratmeter.

I Adeje kommune gikk husleien ned 1,1 prosent den siste måneden til 16,8 euro per kvadratmeter.

De siste tre månedene falt prisene med 4,1 prosent.

Fra mai i fjor har det vært en prisstigning på 3,7 prosent.

Opp 1,8 prosent i Spania

Den gjennomsnittlige, månedlige prisstigningen i hele Spania var 1,8 prosent til 13,2 euro per kvadratmeter.

Den årlige prisstigningen for leieboliger i landet var 13,4 prosent. 

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!